X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Niciun candidat la șefia CNA

13 noi. 2017,, 12:20   Politică
3409 0

A trecut aproape o lună din ziua anunțării concursului pentru funcția de director al Centrului Național Anticorupție și pînă astăzi niciun candidat nu și-a depus dosarul.

Informația a fost confirmată pentru NOI.md de vicepreșdintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Anatolie Zagorodnîi, care a precizat însă că mai este timp suficient pentru înregistrarea candidaților. Potrivit deputatului, ținînd cont de experiențele anterioare, cel mai probabil, pretendenții vor apărea pe ultima sută de metri.

„Nu avem pe moment nicio candidatură, dar termenul limită este 29 noiembrie. Mai așteptăm. Candidații, probabil, se gîndesc, analizează care sînt criteriile, este totuși o funcție foarte importantă. De obicei, la noi se practică așa - pe ultima sută de metri vin candidații și depun dosarele. Cred că o să avem mulți doritori, așa cum a fost cu cinci ani în urmă - în jur de 20 de candidați”, a comunicat Zagorodnîi.

Un alt membru al Comisiei juridice, democratul Sergiu Sîrbu, nu exclude că cerințele înalte față de candidații la șefia CNA îi face pe mulți aspiranți să ezite. Potrivit lui, criza de oameni pregătiți se atestă și în alte sectoare publice.

„Aceeași criză o observăm și la Autoritatea Națională de Integritate. E greu de spus care este cauza. Poate nu sînt obișnuiți oamenii cu concursuri sau nu au încredere în forțele proprii, sau condițiile sînt prea dure, dar așteptăm”, a afirmat el.


Comisia juridică a Parlamentului a anunțat concursul pe 19 octombrie curent, după ce mandatul actualului director CNA, Viorel Chetraru, a expirat pe 25 octombrie. Dosarele pot fi depuse la secretariatul Comisiei juridice pînă la 29 noiembrie.

Potrivit Regulamentului cu privire la concurs, candidatul la conducerea CNA trebuie să întrunească următoarele cerințe: să dețină cetățenia Republicii Moldova și să fie domiciliat pe teritoriul ei, să aibă studii superioare juridice și o vechime în muncă în domeniul juridic de cel puțin 10 ani, să aibă o reputație ireproșabilă, să nu fi fost în ultimii doi ani membru al vreunui partid politic, să nu aibă antecedente penale și să cunoască limba de stat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?