Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ostalep: Partidele politice din alte țări vor să transforme Moldova într-un teren de joacă

24 iul. 2013,, 12:50   Politică
4918 3
Foto : noi.md
Fostul viceministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Valeriu Ostalep, se arată îngrijorat de unele acțiuni care au loc pe teritoriul Republicii Moldova, și anume deschiderea de către unele forțe politice din România pe teritoriul Republicii Moldova a reprezentanțelor unor partide politice. În cadrul unui interviu pentru NOI.md, Ostalep a declarat că acest fenomen este ilegal și astfel se impune necesitatea unei reacții atît din partea societății, cît și din partea autorităților.

“Subiectul la care vreau sa atrag atenția este că noi deja avem cîteva oficii și cîteva reprezentanțe ale partidelor străine la Chișinău, iar acest lucru a fost anunțat public. În primul rînd, asta este ilegal, iar în al doilea rînd, depășește limitele oricărei obrăznicii posibile, și în rîndul al treilea, încă o dată demonstrează că autoritățile din Moldova promovează o politică antistatală”, susține Ostalep.

Fostul viceministru consideră că instituțiile de resort ar fi trebuit să reacționeze la aceste anunțuri și să ia măsurile de rigoare.

“Pînă în prezent nu am auzit nici reacția SIS, nici a Procuraturii, nici a conducerii politice a țării, care trebuia imediat sa facă o declarație publică, caci asta este inadmisibil și este ilegal. Această indiferență pe mine mă face să cred că guvernarea este incompetentă și este o incompetență criminală. Dacă se tolerează, însemnă că ei coparticipă la aceste ilegalități. Fiindcă ce înseamnă partidele străine să-și deschidă filiale în țară? Dar ce se va întîmpla dacă și alte țări mai mari ca România o să înceapă să deschidă filiale și partide? Atunci noi în ce ne transformăm? Într-un teren de joacă al partidelor din alte țări”, a opinat Ostalep.

Fostul viceministru consideră că scopul pe care-l urmăresc aceste partide din România este discreditarea instituțiilor din țară, care nu reacționează în nici un fel. “Scopul este de a demonstra că nu există statul Republica Moldova și poți să faci ce vrei aici, iar guvernarea coparticipă la asta”, a conchis Ostalep.

Menționăm că, pe 23 iulie, în legătură cu lansarea Partidului Mişcarea Populară, președinte interimar al formațiunii, Eugen Tomac, a anunțat că intenționează să își deschidă o filială la Chișinău.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?