Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Păreri contradictorii privind eliberarea lui Dorin Chirtoacă

11 noi. 2017,, 10:15   Politică
4307 1

Dorin Chirtoacă a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar pentru ca referendumul de demitere a lui, stabilit pentru 19 noiembrie, să eșueze.

Această opinie a fost exprimată în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

Politologul Boris Șapovalov este de părere că eliberarea primarului este o combinație foarte vicleană. „De ce s-a făcut acest lucru? Totul este foarte simplu – s-a făcut pentru eșuarea acestui referendum pe care l-a inițiat PSRM, pentru ca alegătorii să nu iasă la referendum și pentru ca electoratul să fie încurcat și să nu știe ce are de făcut”, spune politologul. În opinia lui, Dorin Chirtoacă a fost eliberat ca să poată participa în calitate de invitat la emisiuni și să poată face agitație în municipiu.

Juristul Pavel Midrigan crede că Dorin Chirtoacă nu s-a bucurat că a fost eliberat de sub arest la domiciliu anume în acest moment, cu o săptămînă și ceva înainte de referendum. Potrivit juristului, faptul că s-a pomenit la libertate pentru Dorin Chirtoacă este un minus pentru că adversarii lui, în primul rînd Partidul Socialiștilor, se vor înverșuna încă mai mult.

Analistul politic Ion Tăbîrță consideră că situația care s-a creat în municipiul Chișinău este convenabilă Partidului Democrat pentru că, din punct de vedere oficial, Dorin Chirtoacă nu a plecat, dar de facto – nu mai este la conducerea primăriei. „Acum Dorin Chirtoacă seamănă cu o fiară rănită și cred că se va apăra. Probabil, săptămîna viitoare vom afla cum va face acest lucru și dacă mai are forțe pentru aceasta”, spune Ion Tăbîrță.

Primarul suspendat Dorin Chirtoacă a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar. Decizia a fost luată vineri, 10 noiembrie, de către Judecătoria municipiului Chișinău. Dorin Chirtoacă nu are dreptul să părăsească localitatea și trebuie să anunțe despre orice schimbare de domiciliu. Nu are voie să meargă la locul de muncă sau în locurile unde se află persoanele vizate în dosar. La fel, trebuie să se prezinte la instanță ori de cîte ori este citat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?