Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Cele mai frumoase tîrguri de Crăciun din Europa (FOTO)

10 noi. 2017,, 05:01   Externe
3775 0

Tîrgurile de Crăciun organizate în marile oraşe ale lumii atrag sute de mii de turişti în perioada Sărbătorilor de Iarnă, printre vizitatori numărîndu-se şi foarte mulţi români.

Ofertele turistice ale agenţiilor cuprind excursii la celebrele Tîrguri de Crăciun din Europa. Fie că sînt circuite cu autocarul, city break-uri sau mini vacanţe, tîrgurile sînt din ce în ce mai căutate de turiştii români. Şi, într-adevăr, alegerea nu este una deloc rea deoarece cîteva oraşe europene sînt renumite pentru tradiţia organizării unor astfel de evenimente înainte de sosirea Crăciunului.

Viena - Austria Capitala Austriei este printre cele mai cunoscute locuri din lume unde se desfăşoară un Tîrg de Crăciun. În piaţa Primăriei Rathausplatz din Viena sînt amenajate sute de standuri comerciale, frumos împodobite şi luminate unde găsim cadouri de Crăciun pentru cei dragi şi decoraţiuni pentru a ne împodobi bradul. De fapt, întreaga piaţă este luminată feeric, la fel şi clădirea primăriei.

Cei mici vor petrece aici momente de poveste, nu puţine fiind locurile special amenajate pentru ei, iar jucăriile şi dulciurile sînt la tot pasul. Atmosfera de poveste este întreţinută permanent cu muzică de sărbătoare, spectacole, mîncare tradiţională şi vin fiert. Un alt loc din Viena unde se desfăşoară un tradiţional Tîrg de Crăciun este Palatul Schönbrunn. Astfel, în căsuţele din lemn instalate în faţa Palatului se organizează un tîrg cultural unde obiectele realizate manual sînt la cea mai mare căutare.

Leipzig - Germania


Încă din anul 1458, oraşul german Leipzig organizează un Tîrg de Crăciun în piaţa centrală- Marktplatz. Vizitatorii pot admira frumoasele străzi medievale care duc spre acest loc făcînd un tur al oraşului. În piaţă, în centrul atenţiei este un brad împodobit în fiecare an cu mii de beculeţe care se combină armonios cu atmosfera pe care sărbătorile de iarnă o transmit oamenilor. Sute de standuri vă aşteaptă să cumpăraţi cadouri celor dragi, să gustaţi din bunătăţile tradiţionale ale zonei şi să vă bucuraţi de cîteva zile de vis.

Manchester - Anglia

În fiecare an, milioane de vizitatori trec pe la cel mai mare şi mai vechi Tîrg de Crăciun din Regatul Unui. Tîrgul din Manchester este destinaţia perfectă pentru doritorii de atmosferă de sărbătoare. Şi aici, sutele de tarabe frumos împodobite îmbie oamenii să cumpere fel de fel de produse tradiţionale sau să guste din preparate culinare specifice. Tîrgul de Crăciun din Manchester găzduieşte multe spectacole şi concerte în această perioadă.


Salzburg – Austria

Cu siguranţă, toţi ştim celebrul colind „Noapte de vis”, dar puţin am aflat că el a luat naştere în anul 1818 în oraşul austriac Salzburg. Iarna, oraşul lui Mozart este o poveste în sine, iar în luna decembrie aici se organizează cel mai vechi Tîrg de Crăciun din lume. Indiferent că ai venit la cumpărături sau doar în vizită, nu trebuie să ratezi un tur al oraşului şi, la final, să te destinzi cu dulciuri şi un pahar de vin fiert.

Praga – Cehia

Un alt loc ce nu trebuie ratat de iubitorii Tîrgurilor de Crăciun este Praga. Aici, aproape fiecare piaţă a oraşului devine în luna decembrie un mic tîrg, dar locul principal de atracţie rămîne Centrul Vechi. În jurul pomului de iarnă împodobit şi iluminat sînt zeci de căsuţe de unde poţi cumpăra tot ce-ţi doreşti. Bineînţeles, fiind în Praga, nu trebuie să ratezi o vizită a oraşului şi tradiţionalii cîrnăciori stropiţi cu puţină bere.

Strasbourg – Franţa

Christkindelsmärik din Strasbourg este numit de mulţi turişti „capitala Crăciunului”, fiind printre cele mai vechi locuri din Europa unde se desfăşoară Tîrgul de Crăciun. Pe la 1570, oraşul era deja menţionat că găzduia un astfel de eveniment. Place de la Cathédral este zona centrală de vizitat în luna decembrie, dar nu trebuie evitate nici celelalte 11 zone din oraş în care sînt amenajate tîrguri tematice. În Place Kléber se amenajează un brad imens de Crăciun unde puteţi lăsa un cadou pentru cei nevoiaşi. Locuitorii oraşului fac asta de secole. Bineînţeles, ajunşi aici nu trebuie să rataţi covrigii tradiţionali sau turta dulce după reţetă franţuzească, pain d’épices.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?