Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Operatorii de telefonie mobilă, verificați

9 noi. 2017,, 15:41   Societate
2159 0

O companie internaţională va verifica serviciile prestate de operatorii de telefonie mobilă din Republica Moldova.

Anunţul a fost făcut de vicepremierul Octavian Calmîc în cadrul unei conferinţe de presă în care a oferit detalii despre reorganizarea instituţiilor de control.

"Pentru reţelele de telefonie mobilă am cerut să fie efectuat un studiu independent pentru a stabili dacă ceea ce declară operatorii corespunde adevărului. Unii indicatori pot fi estimaţi de companiile naţionale, dar ca să fim imparţiali am comandat la o companie internaţională să efectueze aceste estimări", a declarat Calmîc.

""Noi vedem că semnalele dispar, nu există acoperire sau semnalul este slab sau acolo unde există o concentrație mai mare de oameni nu există semnal pentru toți. În paralel, vom purta discuții cu operatorii, astfel încît și ei să poată beneficia de această consultanță", a mai spus ministrul Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmîc.

Potrivit ministrului Economiei, studiul efectuat de compania internaţională va fi făcut public în termen de două luni.


anterior premierul Pavel Filip a solicitat o amplă verificare a serviciilor prestate de operatorii de telefonie mobilă din ţara noastră, după ce tot el a semnalat faptul că în anumite zone ale ţării lipseşte semnalul.

Administraţia Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației a venit cu o scrisoare prin care l-au anunţat pe premier că au monitorizat activitatea operatorilor de telefonie mobilă pentru a stabili de ce în anumite zone ale țării sînt probleme cu rețeaua. Pavel Filip a declarat că cei de la ANRCETI au prezentat date false, deoarece instituția nu dispune de echipamentul necesar.

Ulterior, şeful Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei, Grigore Varaniţă, şi-a dat demisia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?