X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Imaginile din timpul unei intervenţii chirurgicale efectuate cu ajutorul bormaşinii face furori pe reţelele de socializare (VIDEO)

23 iul. 2013,, 12:37   Societate
9389 0
Foto: infoprut.ro
Imaginile video în care se vede cum la un spital pentru copii din capitală se efectuează o intervenţie chirurgicală cu ajutorul unei bormaşini şi a unui cleşte ruginit au făcut furori pe reţelele de socializare. Imaginile au fost difuzate de mai multe posturi internaţionale de televiziune.

Potrivit Agenţiei "Infotag", s-a constatat că în timpul unei operaţii la Spitalului Clinic Municipal pentru Copii "Valentin Ignatenco” din Chişinău medicii foloseau bormaşina şi cleştele.

Iată cum a comentat situaţia ministrul Sănătăţii, Andrei Usatîi: "În timpul intervenţiilor se utilizează instrumente medicale. Astfel de echipamente nu sînt înregistrate la spital, dar pot fi utilizate. Nu este vorba că aceste bormaşini sînt doar pentru construcţii. Scopul a fost de a discredita instituţia".

Prim-ministrul Iurie Leancă a cerut ministrului Sănătăţii să facă o inventariere a instrumentelor medicale şi să identifice surse pentru achiziţionarea instrumentelor noi, de asemenea să stabilească gradul de vinovăţie a medicilor, dacă au avut loc încălcări.

Medicii de la spitalul cu pricina menţionează că instrumentele sînt utilizate în timpul intervenţiilor chirurgicale şi nu este nimic ieşit din comun în asta.

Medicul-şef al instituţiei medicale, Nicolae Starciuc, consideră că în acest fel, subalternii vor să-l discrediteze ca administrator. El a promis să "clarifice situaţia".

Anual, la spitalul Valentin Ignatenco sînt efectuate circa 3600 de intervenţii chirurgicale.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?