Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Primarul care a promis să lupte cu Trump a fost reales în funcție

8 noi. 2017,, 11:30   Externe
1790 0

Primarul democrat al New York-ului, Bill de Blasio, a fost reales cu mîna ridicată marți pentru un nou mandat de patru ani, au relatat media americane, citate de AFP, potrivit Agerpres.ro.

Primarul, care se prezintă ca un apărător al locuitorilor New York-ului în fața lui Donald Trump, a cîștigat cu ușurință competiția cu 64,7% din voturi, depășindu-și la mare distanță rivala republicană Nicole Malliotakis, care nu a acumulat decît 29,5% dintre sufragii.

Chiar dacă a fost reales fără entuziasm, victoria lui de Blasio, un american de origine italiană de 56 de ani, era așteptată: New York-ul este un fief al democraților și Malliotakis, în pofida unei campanii combative, este foarte puțin cunoscută.

Una dintre principalele măsuri ale primului mandat al lui de Blasio, un democrat foarte de stînga, era să deschidă grădinițe publice în capitala financiară americană pentru toți copiii începînd de la trei de ani.

De asemenea, el l-a atacat puternic pe Donald Trump în privința măsurilor sale privind imigrația, musulmanii și clandestinii.

În timpul campaniei electorale, De Blasio a pus accentul pe ceea ce a reușit să facă, în special, în ceea ce privește creșterea numărului de locuri de muncă, extinderea programului de subvenționare pentru locuințe, scăderea criminalității, anularea practicii poliției de a opri și percheziționa la întîmplare trecătorii.

Dimpotrivă, Nicole Malliotakis a denunțat în timpul campaniei refuzul acestuia de a coopera cu serviciile federale în căutarea imigranților fără acte legale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?