Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Construcția de pe Calea Ieșilor, stopată! (FOTO/VIDEO)

7 noi. 2017,, 14:51   Capitala
6607 1

Construcția obiectului comercial de pe strada Calea Ieșilor a fost stopată, notează NOI.md.

Deocamdată nu se cunoaște dacă fostul primar interimar al capitalei, Nistor Grozavu, a interzis construcția, cert este că printr-o decizie aprobată de CMC pe data de 3 octombrie, el a fost obligat să anuleze autorizația de construcție în termen de doua zile.

Asta deoarece, autorizația a fost emisă ilegal pe data de 28 august, în condițiile în care în luna iulie, CMC a aprobat mai multe decizii menite să rezolve problema construcțiilor din zonele înverzite ale Chișinăului, din preajma blocurilor locative, precum și între casele situate de-a lungul străzilor și trotuarelor.

Deocamdată, nu se cunoaște dacă construcția a fost stopată temporar, ori definitive, întrucît, Nistor Grozavu, a renunțat la funcție pe data de 6 octombrie. Exact pînă la data de 6 octombrie, Grozavu era obligat să anuleze autorizația de construcție și să înceapă tratative cu proprietarul lotului de pămînt ca să i se propună altul în schimbul celui de pe strada Calea Ieșilor.

Precizăm că în luna iulie, CMC a aprobat o decizie cu privire la stabilirea unor restricții la executarea lucrărilor de construcții în interiorul cartierelor locative din municipiul Chișinău, precum și între casele situate de-a lungul străzilor și trotuarelor. Chiar și așa, toate instituțiile de resort ale Primăriei au dat acceptul pentru ridicarea obiectivului comercial de pe strada Calea Ieșilor, iar pe 28 august curent, primarul general interimar, Nistor Grozavu, a semnat autorizația de construcție.


Conform deciziei adoptate anterior, nu se admite construcția obiectivelor noi în spațiul din interiorul cartierelor locative, cu excepția următoarelor obiective: de sport și joacă, cu caracter cultural și artistic, locurilor de agrement și odihnă, nu mai înalte de 2 nivele. Astăzi, CMC a constatat că prevederile adoptate anterior au fost încălcate de conducere Primăriei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?