X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Premierul britanic face apel la o "nouă cultură a respectului"

6 noi. 2017,, 22:00   Externe
1653 0

Premierul britanic Theresa May a făcut apel la o "nouă cultură a respectului" în viața publică britanică.

Declaraţia aceasta a fost făcuta în contextul scandalului de hărțuire sexuală în care au fost acuzați o întreagă serie de politicieni, inclusiv din cabinetul pe care îl conduce May. "Dezvăluirile din ultimele săptămăni au fost profund îngrijorătoare și au creat în mod firesc neliniște în rândul opiniei publice. Femeile și bărbații ar trebui să-și poată desfășura activitatea fără amenințarea sau teama că pot fi hărțuiți sau intimidați", a afirmat șefa guvernului britanic într-un discurs rostit cu prilejul conferinței anuale a Confederației industriei britanice.

Premierul britanic, care a îndemnat parlamentul să adopte măsuri mai severe în vederea anchetării acuzațiilor de hărțuire, urma să se întâlnească în seara zilei de luni cu lideri ai opoziției pentru a discuta eventuale măsuri în acest sens. "Trebuie să instituim o nouă cultură a respectului care să se afle în centrul vieții noastre publice", a notat Theresa May.

Este vorba de o cultură în care "fiecare să poată avea încrederea că lucrează într-un mediu sigur, în care să se poată formula plângeri fără a întâmpina prejudecăți, iar victimele să știe că plângerile lor vor fi examinate într-un mod adecvat", a explicat ea.


În egală măsură, este important "să nu fie afectate carierele oamenilor din cauza unor zvonuri nefondate vehiculate online", a adăugat Theresa May în discursul său. Ministrul de interne britanic, Amber Rudd, a afirmat că scandalul privind hărțuirea sexuală care zguduie clasa politică a țării reprezintă "un punct de cotitură" care va permite "să se facă curățenie" la Westminster.

Apărut în contextul afacerii Harvey Weinstein, producător hollywoodian acuzat de viol și de alte abuzuri, scandalul sexual din Marea Britanie este alimentat zilnic de noi acuzații la adresa unor oameni politici, fragilizănd guvernul conservator al premierului Theresa May tocmai în momentul în care acesta se află angajat în negocieri cruciale cu Bruxellesul pe tema Brexitului.

Ministrul britanic al apărării, Michael Fallon, a anunțat că demisionează după ce a fost acuzat că a atins în mod nepotrivit o ziaristă în 2002, în timp ce o altă jurnalistă a declarat că, în 2003, Fallon s-a aruncat asupra ei și a încercat s-o sărute. Alți doi membri ai guvernului, vicepremierul Damian Green și secretarul de stat pentru comerț internațional, Mark Garnier, sunt acuzați de hărțuire. Și trei deputați conservatori fac obiectul unei anchete a partidului după introducerea unui nou cod de conduită internă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?