Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Soarta liderului suspendat al Cataloniei va fi hotărîtă, începînd cu 17 noiembrie

6 noi. 2017,, 19:00   Externe
2670 0

O audiere în faţa unei instanţe belgiene în privinţa mandatului de arestare al premierului catalan destituit, Carles Puigdemont, a fost programată pentru data de 17 noiembrie, informează Le Figaro.

Hotărîrea, programată pe 17 noiembrie în faţa Camerei Consiliului, o instanţă de cercetare penală, nu este definitivă, apărarea avînd posibilitatea de a solicita o amânare pentru pregătirea argumentaţiei.

Pe parcursul zilei de 5 noiembrie, cei cinci foşti lideri ai Guvernului catalan s-au predat autorităţilor din Belgia, după ce o instanţă din Madrid a emis un mandat european de arestare pe numele acestora. Aceştia au fost audiaţi timp de aproximativ zece ore. Ei au fost eliberaţi pe data de 6 noiembrie, însă li se interzice să părăsească Belgia fără consimţămîntul unui judecător. În plus ei sunt obligaţi să participe la toate şedinţele de judecată a procesului în care sunt vizaţi.

O instanţă din Madrid a emis mandate europene de arestare pentru fostul premier catalan Carles Puigdemont şi pentru patru dintre foştii miniştri ai executivului regional: Meritxell Serret (ministrul Agriculturii), Antoni Comin (ministrul Sănătăţii), Lluis Puig (ministrul Culturii), Clara Ponsati (ministrul Educaţiei). Ei sunt acuzaţi de rebeliune, răzvrătire şi utilizarea abuzivă a fondurilor publice


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?