X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

A fost descoperit medicamentul care ar putea elimina principala cauza a morții

12 noi. 2017,, 11:28   Ştiinţă şi IT
6218 0

Un nou medicament care „topește” grăsimea din interiorul arterelor a fost testat de cercetărorii de la Universitatea Aberdeen. Pastila ar elimina principalele cauzele care duc la infarct sau accident vascular cerebral.

Oamenii de știință au descoperit că o singură doză de Trodusquemine a inversat complet efectele unor boli, precum diabetul sau cancerul de sîn, asupra inimii.

Ateroscleroza apare atunci cînd grăsimea se strînge în interiorul arterelor. În timp, grăsimea se acumulează și crește pînă cînd arterele devin atît de înguste încît sîngele nu mai poate circula corect.

Ateroscleroza este afecțiunea care cauzează cele mai multe infarcturi și accidente vasculare cerebrale.

În testele efectuate pe șoareci, grăsimea din artere a dispărut chiar dacă cobaii au primit mai multe doze sau doar una singură de Trodusquemine.


Medicamentul funcționează oprind enzima numită PTP1B, care crește în cazul persoanelor cu obezitate și diabet sau alte afecțiuni care includ inflamații pe o perioadă lungă de timp, cum ar inflamația plămînilor în cazul unor alergii. Pe lîngă asta, cercetătorii au descoperit că este stimulată acțiunea unei proteine (AMPK), care mimează exercițiile fizice și reduce inflamațiile cronice.

Medicamentul și-a dovedit deja utilitatea în cazul pacienților cu diabet și cancer la sîn, însă acum oamenii de știință au descoperit că pastila este eficientă și în bolile cardiovasculare.

„A fost testat la un nivel pre-clinic, pe șoareci, iar rezultatele de pînă acum sînt impresionante și au arătat că o singură doză elimină complet efectele aterosclerozei. Următorul pas este îmbunătățim rezultatele pe pacienții umani care dezvoltă ateroscleroză și boli cardiovasculare”, afirmă un cercetător.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?