Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Internetul în Australia, în pericol de papagalii cacadu

4 noi. 2017,, 02:30   Externe
7213 0

Inamicii Internetului australian pot fi recunoscuți după creașta galbenă

Papagalii cacadu cu creastă galbenă secţionează cu ciocurile cablurile de internet întinse pe teritoriul Australiei cauzând pagube importante.

Reţeaua de internet în bandă largă în valoare de 36 miliarde de dolari, construită de Guvernul australian, se confrunta deja cu criticile clienţilor nemulţumiţi, așa că doar de un nou inamic nu mai avea nevoie, papagalii cacadu. Reparaţia pagubelor produse asupra reţelei în bandă largă, inclusiv înlocuirea cablurilor de cupru pe care le-au secţionat papagalii, a costat deja 80 mii de dolari australieni (61.500 de dolari americani), a anunţat constructorul reţelei NBN Co.

Compania estimează că valoarea facturii reparaţiilor ar putea creşte dramatic pe măsură ce sunt descoperite din ce în ce mai multe pagube produse de papagali fapt ce va conduce la utilizarea unor cantităţi mai mari de cablu în cadrul proiectului de infrastructură naţional din domeniul telecomunicaţiilor care se estimează că va fi încheiat în jurul anului 2021. ''Ei îşi ascut constant ciocurile şi, ca urmare, atacă şi rup orice le iese în cale'', a declarat directorul de proiect al NBN Co, Chedryian Bresland, în cadrul unui mesaj publicat pe blog-ul companiei.


''Din nefericire, ei au dezvoltat o pasiune pentru cablurile noastre ... aceste păsări sunt de neoprit când sunt în cârd'', a adăugat el, potrivit Agerpres. Papagalii cacadu cu creastă galbenă sunt o specie prolifică în Australia şi sunt binecunoscuţi pentru apetitul lor vorace pentru orice, de la culturile fructifere pînă la ramele din lemn de la ferestre, notează sursa citată. Majoritatea cazurilor de cabluri secţionate de papagali au fost observate în regiunile agricole din sud-estul Australiei.

''Probabil că este un obicei dobândit deoarece nu este stilul lor obişnuit'', a declarat pentru Reuters profesor Gisela Kaplan, specialistă în comportamentul animalelor la Universitatea New England. ''Papagalii preferă de obicei lemnul sau desprind scoarţa de pe copaci. Nu se dau în vânt după cabluri. Însă ei ar putea fi atraşi de culoarea sau poziţia acestora'', a explicat ea.

Reţeaua în bandă largă s-a confruntat cu un tir de critici din partea clienţilor care se plîng de calitatea slabă a serviciilor şi de vitezele reduse, numărul acestora crescînd cu 160% în acest an, potrivit cifrelor guvernamentale date publicităţii luna trecută. Viteza medie la internet din Australia de 11,1 megabiţi pe secundă situează această în ţară pe locul 50 în lume la acest capitol, potrivit celui mai recent raport privind starea internetului al InternetAkamai Technologies.

NBN Co a anunţat că va utiliza un strat învelitor care va proteja cablurile de atacurile păsărilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?