X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

A fost identificată o nouă specie de maimuțe mari

4 noi. 2017,, 03:00   Ştiinţă şi IT
4326 0

În Indonesia a fost identificată o nouă specie de maimuțe mari.

Descoperirea este uimitoare deoarece sunt cunoscute doar alte șapte primate mari în afară de oameni, scrie bbc.com.

Maimuțele în cauză au fost descoperite prima dată în 1997, după o expediție în pădurile montane din Sumatra. De atunci mai mulți oameni de știință încearcă să dezlege secretul biologic al acestora. Specia a fost numită urangutan Tapanguli și este a treia maimuță mare din Sumatra după Bornean și Sumatran.

Interesant este faptul că aceasta este prima specia de maimuță identificată și apoi descrisă după aproape un secol. Profesorul Serge Wich de la Universitatea John Moores din Liverpool a declarat pentru bbc.com că studiile de genetică, anatomie și acustică au arătat că au de-a face cu o „descoperire uimitoare”.


„Sînt doar șapte specii de maimuțe mari – fără a include oamenii, așa că a adăugarea unei în plus pe această listă este ceva spectaculos. Este un vis al multor biologi”, a explicat Wich. Profesorul adaugă însă că descoperirea este umbrită de faptul că sunt atât de puține exemplare. „Este foarte îngrijorătoare să descoperim ceva nou și apoi să ne dăm seama imediat că trebuie să ne concentrăm toate eforturile pe luarea de măsuri pentru a nu le pierde”.

Oamenii de știință sînt îngrijorați deoarece contrabanda cu maimuțe cîștigă tot mai mult teren, deși se iau măsuri pentru împiedicarea acesteia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?