X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

O sărbătoare a taekwondo-ului în Moldova (FOTO)

3 noi. 2017,, 12:50   Sport
5081 0

Cupa Ambasadorului Coreii de Sud la Taekwondo (versiunea olimpică WTF) capătă în Republica Moldova o popularitate mai mare.

În acest an, evenimentul sportiv a fost găzduit de Complexul sportiv din comuna Ciorescu. La turneu au participat peste 300 de atleţi din România, Ucraina, Federaţia Rusă, Belarus şi R. Moldova.

Ceremonia de deschidere a turneului a impresionat prin solemnitate şi amploare. Programul cultural-artistic s-a axat pe două componente: autohtonă şi sud-coreeană. Un impact deosebit asupra publicului spectator l-a avut programul demonstrativ, în cadrul căruia instructorii coreeni au desfăşurat mai multe lupte extrem de captivante. Atleţii s-au întrecut în toate categoriile de vîrstă: copii, cadeţi, juniori, seniori şi veterani.

În calitate de oaspete de onoare la această sărbătoate a taekwondo-ului a fost prezent Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Coreii de Sud în Republica Moldova şi în Ucraina, Excelenţa Sa Lee Yang-Goo. Înaltul oaspete a remarcat importanţa desfăşurării cu regularitate a unor concursuri sportive tradiţionale.


„Acest turneu se află la a VIII-a ediţie, fiecare dintre ele desfăşurîndu-se la cel mai înalt nivel. Taekwondo este o probă olimpică foarte răspîndită şi iubită în toată lumea, inclusiv în Republica Moldova. Ţin să menţionez că această disciplină contribuie la educarea sentimentelor patriotice şi a încrederii în sine, le cultivă sportivilor convingerea că au un rol important de jucat în propăşirea societăţii, pregătindu-i astfel să devină membri proactivi ai comunităţii umane”, a declarat E.S. Lee Yang-Goo.

La rîndul său, Valentin Conev, vicepreşedintele Federaţiei Taekwondo din R. Moldova, a menţionat că acest turneu are certe perspective de viitor. „Chiar dacă nu contează în ceea ce priveşte ridicarea indicelui ratingului, aceste competiţii constituie o posibilitate minunată pentru taekwondiştii noştri de a se pregăti pentru diverse întreceri internaţionale, inclusiv către Campionatul European care se va desfăşura în curînd. Cu susţinerea părţii coreene, am reuşit să ridicăm semnificativ popularitatea acestui turneu internaţional, fapt care a constituit obiectivul nostru primordial”, a remarcat sursa citată.

Învingătorii întrecerii au fost distinşi cu medalii, cupe şi diplome. Astfel, în concursul pe echipe s-au impus reprezentanţii Şcolii mixte sportive de copii şi juniori nr.2 din Ucraina. De poziţia a II-a s-a învrednicit echipa Şcolii sportive specializate nr.6 la taekwondo din Chişinău, pe locul III clasîndu-se discipolii Uniunii de Taekwondo din Tiraspol.

Competiţiile au fost organizate de Federaţia naţională de profil şi Ambasada Coreii de Sud în R. Moldova şi în Ucraina, avînd drept obiectiv descoperirea unor noi talente

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?