X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

INP intensifică patrularea pe drumurile naționale

3 noi. 2017,, 12:30   Societate
3082 1

Inspectoratul Național de Patrulare atrage atenția asupra faptului că în perioada rece a anului, din cauza variaților de temperatură apare ceață sau precipitații pe teritoriul țării.

În acest context, în weekend angajații INP vor intensifica patrularea pe drumurile naționale.
Astfel, pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere pe fondul condițiilor meteorologice nefavorabile, INP recomandă conducătorilor auto:

- să se intereseze cu privire la starea meteorologică de pe traseul pe care urmează să-l parcurgă;
- în situația conducerii autovehiculelor pe timp de ploaie sau ceață, este necesară păstrarea unei distanțe mai mari față de mașinile care circulă în față;
- evitarea acționării bruște a mecanismului de direcție şi a sistemului de frînare al autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării.
Pietonii și bicicliștii trebuie să fie conștienți de faptul că pe timp de ceață sînt mai greu vizibili în trafic, de aceea sînt sfătuiți să poarte elemente reflectorizante sau haine deschise la culoare.

Totodată INP reamintește că începînd cu date de 1 noiembrie și pînă pe 31 martie, inclusiv, conform Regulamentului Circulației Rutiere, toți conducătorii auto sînt obligați să conecteze faza scurtă a mașinii și pe timp de zi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?