X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Ce are de gînd să facă Cristina Țărnă, după ce a plecat de la CNA?

3 noi. 2017,, 09:02   Societate
3350 0

Fostul director adjunct al Centrului Național Anticorupție (CNA), Cristina Țărnă, are deja trei oferte de muncă unde s-ar putea angaja, după ce a demisionat din propria inițiativă, din cauza că autoritățile intenționau să transforme Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale, aflată în subordinea instituției condusă de aceasta, în autoritate independentă pe lîngă Inspectoratul Fiscal de Stat.

Vicedirectorul CNA, a declarat astăzi, în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21 că a primit deja trei oferte de muncă pe termen scurt în străinătate, însă nu a luat nici o decizie deocamdată. „Mi s-a propus trei contracte de muncă internaționale. Este vorba de un serviciu la Consiliul Europe, OSCE și de niște instruiri în străinătate pentru unii funcționari. Astea sînt rezultatele doar pentru primele săptămîni, după ce mi-am depus demisia. Nu sînt niște angajamente pe termene lungi, însă mai analizez și am să văd pînă la sfîrșit ce decizie voi lua. La drept vobind, înainte de a veni la CNA anume asta și făceam. Totuși mai aștept poate va veni o ofertă pentru un post de muncă mai stabil”, a spus Țărnă.

Întrebată de moderatorul emisiuni dacă a primit vreo ofertă de la vreo instituție de stat de la noi din țară aceasta a răspuns că încă nu, însă sînt funcții care angajează colaboratori în baza concursului și nu este necesar să aștepți ca cineva să-ți propună.

„Din motiv că, eu, de bună voie am plecat de la CNA, consider că nu e cazul să mă aventurez și să merg la vreun concurs anunțat de instituțiile statului. Sînt conștientă de ce urmează, însă sper că experiența pe care am avut-o la CNA nu îmi va strica din reputație și nici nu-mi va știrbi din imaginea mea”, a mai afirmat vicedirectorul CNA.

Cristina Țărnă a menționat că nu intenționează să participe la concursul de suplinire a funcției de director general al CNA, după ce a expirat mandatul lui Viorel Chetraru, la 25 octombrie curent. Aceasta a declarat că se gîndea la acest lucru, însă după ce a demisionat, acest lucru este exclus, deoarece prin concedierea ei a vrut să transmită un mesaj care speră că a fost înțeles corect.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?