X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Dubai, țara minunilor moderne (FOTO)

22 iul. 2018,, 19:00   Externe
6089 0

De la an la an, acest emirat ne surprinde cu noutăţile sale în materie de lifestyle. Pentru cei mici, dar și pentru adulţi, noi parcuri de distracţii și-au deschis porţile de curînd și merită un tur, mai ales cînd la noi este iarnă.

Bătînd record după re­cord, întreaga regiune se pregătește pentru Expo 2020, cînd își vor pre­zenta întregii lumi reali­zările. Pentru cei care nu au fost acolo, acest tărîm reprezintă o oază de modernism, ce poate părea adesea apăsătoa­re, dar care impresionează cu siguranță prin arhitectură, utilitate, tehnologie și contrast. Pentru cei care au mai vizitat Dubaiul, o re­venire va însemna, cu siguranță, un nou val de surprize, căci la orice colț de stradă „crește“ cîte o nouă clădire cu design surprinzător.

Pentru cei mici, însă, acesta este ca un univers paralel, în care „prietenii imaginari“, personajele din filme și desenele animate prind viață într-un decor fascinant, în cele mai noi parcuri tematice sau de distracții.

Cum ajungi?

O cursă București–Dubai cu compania aeri­ană Fly Dubai costă între 150-450 €/pers./ dus-întors, în funcție de perioada de achiziție a biletelor. Zborul durează, în medie, cinci ore, iar cea mai propice perioadă de vizitat este octombrie–martie, cînd temperaturile sînt suportabile. Pentru a vizita acest emi­rat ai nevoie de pașaport valabil peste șase luni de la intrarea în țară și nu sînt acceptate pașapoartele temporare. Viza o primești pe aeroport, la aterizare.

2 în 1. La Motiongate și Legoland, cei mici, dar și cei mari vor trăi experienţe ludice unice.

Unde te cazezi?

Dubaiul este recunoscut pentru opulență, iar acest lucru se reflectă și în sistemul hotelier. Asta nu înseamnă că nu poți găsi cazare într-un hotel elegant la prețuri avantajoase. Lanțul hotelier Rove, cunoscut pentru spațiile de bu­siness & leasure, are oferte de 300 €/6 nopți/ cameră cu mic dejun inclus, în luna noiembrie, în timp ce luxosul Armani Hotel Dubai, aflat la baza Burj Kalifa, oferă pentru aceeași perioa­dă camere începînd de la 2.700 €/sejur. Însă dacă vrei să îmbini luxul cu practicul, poți sta doar o noapte în acest hotel de lux, vizitat și de clanul Kardashian, și vei plăti 300 € cu mic dejun inclus. Vei avea acces direct în Dubai Mall și vei putea vedea dansul celebrelor fîn­tîni chiar de la terasa hotelului.

Cum te distrezi?

Chiar în centrul Dubaiului, în agitația spe­cifică din cel mai celebru mall din zonă, Mall of Dubai, se află Dubai Aquarium & Underwa­ter Zoo, ce găzduiește peste 30.000 de specii marine, multe dintre acestea putînd fi văzu­te în habitatul lor prin intermediul unui tunel de sticlă de 48m. De altfel, un acvariu imens, parte din acest parc acvatic, poate fi obser­vat chiar și de vizitatorii mall-ului, fiind situat chiar în centrul uriașului magazin. Biletul de acces costă în jur de 1000 lei, însă dacă vrei să înoți printre rechini sau să te scufunzi într-o cușcă specială într-un acvariu cu 10.000 tone de apă, fără echipament subacvatic, se perce­pe cost suplimentar. Aici poți vedea de aproa­pe peste 70 de specii marine diferite.

Underwater world. Dubai Mall este gazda unuia dintre cele mai complexe acvarii din lume, dar are și o grădină zoologică.

Aflîndu-se în vecinătatea celebrului turn Burj Khalifa, există posibilitatea achiziționării de bilete combo pentru a vedea Dubaiul de sus, mai exact de la etajul 124. Acestea costă în jur de 200 lei/pers. Printre atracțiile prin­cipale ale grădinii zoologice se mai numără pinguinii, crocodilii, peștii piranha, căluții de mare, liliecii și meduzele gigant.

Tot în oraș, aproape de centru, se află Green Planet, o clădire somptuoasă de sticlă ce găzduiește un bio-dom cu toate caracteristi­cile unei păduri tropicale, cu peste 3.000 de specii de plante și animale din întreaga lume. Acesta a fost construit cu scopul de a educa pupulația cu privire la fragilitatea naturii în fața schimbărilor de mediu. Un bilet de acces costă în jur de 95 lei pentru un adult și 70 de lei pentru un minor.

Green Planet Dubai. Cel mai mare copac artificial sustenabil din lume este „casa“ multor specii de plante și păsări.

Zona Dubai Parks & Resorts se află în afara orașului şi este ca un cartier plin de aventură, ce se întinde pe 30 milioane mp și conține pa­tru parcuri tematice: Legoland, Legoland Wa­terpark, Motiongate și Bollywood Parks. Tot aici se află hotelul Lapita, din lanțul hotelier Mariott, dar și o zonă cu restaurante și maga­zine, Riverland Dubai, unde te poți plimba cu barca precum într-o mică Veneție, poți savura din mîncărurile și ingredientele lumii și poți face shopping pentru întreaga familie.

Inspirat din 13 cele mai îndrăgite producții hollywoodiene de acțiune sau animație, Mo­tiongate îți va deschide porțile către o lume magică și mistică, cu personaje și producții desprinse din universul Shrek, Kung Fu Pan­da, Ștrumfii, Ghostbusters, Hotel Transilvania sau Hunger Games. Vei avea parte de călătorii senzoriale cu trenulețe în universul fiecăruia, vei face o excursie pe rîul cu valuri artificia­le, poți încerca cele cinci roller coastere di­ferite ca grad de dificultate, vei putea urmări 15 show-uri live și vei face shopping în cele nouă magazine cu suveniruri tema­tice sau preparate delicioase. Un bilet pentru o zi întreagă costă în jur de 165 lei.

Bollywood style. În Dubai Parks & Resorts se află și zona dedicată entertainmentului indian, foarte cunoscut în lume.

Bollywood Parks te va fascina cu exotismul său desprins din cea mai prolifică industrie ci­nematografică după Hol­lywood. Muzică, dans, costume spectaculoa­se și dramă, toate spe­cifice lumii pline de culoare a Indiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?