X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

O companie aeriană europeană va cîntări pasagerii ce vor urca la bord

2 noi. 2017,, 00:30   Externe
2973 2

O compania aeriană din Europa va ruga pasagerii, înainte să se îmbarce, să urce pe cîntar, însă promite că aceasta nu este o măsură luată pentru a penaliza pasagerii obezi.

Compania aeriană Finnair va cîntări între 100-150 de pasageri pe fiecare zbor, dar și bagajele lor, pentru a ști cu mai multă acuratețe care este greutatea pe care o transportă aeronava, potrivit scrie digi24.ro

Acest aspect este foarte important în aviație, mai ales pentru alimentarea corectă cu carburanți a avionului. Compania din Finlanda și-ar putea eficientiza astfel costurile de operare.

În prezent, greutatea medie a pasagerilor a fost estimată de Agenția de Siguranță Aviatică Europeană în urmă cu opt ani.

Greutatea medie a unui pasager a fost stabilită la 82 de kilograme în cazul unui bărbat, cu un bagaj de 19 kilograme. Femeile au o greutate medie de 63 de kilograme și călătoresc cu un bagaj de 25 de kilograme, notează The Sun.

În Finlanda, însă greutatea bagajelor bărbaților este estimată ca fiind mai mare, de 31 de kilograme, iar greutatea femeilor este de asemenea mai mare, de 69 de kilograme.

Finnair nu este singura companie aeriană care le cere pasagerilor să se cîntărească înainte de a se îmbarca.

Hawaiian Airlines nu mai permite pasagerilor să-și selecteze din timp locurile în avion pe ruta Pago Pago - Honolulu. Călătorii sînt așezați de echipajul de la bord în așa fel încît aeronava să nu fie dezechilibrată. Măsura a fost luată din cauza numărului mare de obezi din Samoa – pînă la 74.6% dintre adulți.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?