X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Circa 5000 de tone de miere, produsă în acest an în Moldova

5 noi. 2017,, 13:00   Economie
3844 0

Cantitatea de miere produsă în acest an în R. Moldova este mai mare decît în anul trecut.

Astfel, cele 194 273 de familii de albine din 6 117 stupine pașaportizate în republică au produs în anul 2017 circa cinci mii de tone de miere. Potrivit datelor Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), productivitatea medie a unei familii de albine a constituit în acest an 25 kg, cu 3 kg mai mult decît în 2016.

ANSA a efectuat controlae la 83 la sută din numărul de familii înregistrate, fiind verificate în special albinăriile cu un număr mai mare de familii, și a stabilit că acestea sînt pregătite pentru iernat.

”S-a constatat că majoritatea relativă a stupinilor de albine sînt amplasate corespunzător cerinţelor actuale, indestulate cu o cantitate suficienta de hrană pentru perioada rece a anului şi pregatite către iernat. Starea albinelor este satisfăcătoare-bună. Deţinătorii de stupine au aplicat măsuri concrete de protecţie împotriva maladiilor infecţioase şi parazitare în apicultură”, se arată într-un comunicat de presă al ANSA.

Menționăm că, în anul trecut, Republica Moldova a exportat peste 3 100 de tone de miere în 20 de țări, în valoare de peste 8,8 milioane de dolari.

Apicultorii din R. Moldova le solicită autorităților să depună eforturi pentru lărgirea pieţii externe unde ar putea să ajungă mierea moldovenească.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?