X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat candidaturile a şapte judecători

31 oct. 2017,, 16:41   Politică
3305 0

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat, marţi, candidaturile a şapte judecători. Cinci dintre aceştia sînt propuşi pentru funcţia de magistrat la Judecătoria Chişinău.

Dintre aceştia, Cristina Cheptea şi Natalia Iordachi sînt judecători la Bălţi, iar Alina Ialanju este magistrat la judecătoria Anenii-Noi. Totodată, Radu Grecu şi Andrei Ojoga sînt absolvenţi ai Institutului Naţional al Justiţiei. CSM a selectat-o pe Valentina Suruceanu, care este în prezent magistrat la Judecătoria Cahul, care va fi propusă pentru numire prin transfer la Judecătoria Hînceşti.

Pentru funcţia de magistrat la Judecătoria Soroca a fost aprobat Ghenadie Tocaiuc. În acelaşi timp, CSM a anunţat un nou concurs pentru funcţia de vicepreşedinte al Judecătoriei Chişinău, sediul Rîşcani. Singurul candidat la această funcţie, magistrata Lilia Lupaşco, nu a întrunit numărul necesar de voturi din partea membrilor CSM, pentru a fi propusă pentru numire. Toate candidaturile selectate vor fi propuse preşedintelui Republicii Moldova pentru confirmare în funcţie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?