Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Aspirina reduce riscul de cancer

16 iul. 2018,, 00:30   Externe
5046 0

O descoperire medicală importantă a fost făcută de oamenii de știință de la Universitatea chineză din Hong Kong.

Consumul constant de doze mici de aspirină reduce riscul de cancer al ficatului, stomacului și al altor organe, legate de digestie și metabolism, au declarat savanţii la Conferinţa Gastroenterologilor UEG-2017 de la Barcelona.

“Descoperirea noastră demonstrează ca utilizarea pe termen lung a aspirinei poate duce la reducerea probabilităţii de a contracta mai multe tipuri de cancer, răspîndite pe larg astăzi. În special, aceasta se referă la cancerul sistemului digestiv", a spus Kelvin Tsoi de la Universitatea chineză din Hong Kong.

În ultimii ani savanţii manifestă interes faţă de aspirină şi alte medicamente pe bază de acid salicilic, care, după cum au arătat experimentele, au proprietăți anticanceroase puternice. Aspirina, conform medicilor experimentatori, poate intensifica de cîteva ori eficacitatea imunoterapiei, precum și combate cancerul de rect, leucemia și o serie de alte maladii canceroase și, totodată, poate spori șansele de supraviețuire, după chimioterapie, cu 15-20%.

În total, peste 600 mii de pacienți clinici au participat la acest studiu, unii dintre aceștia luînd doze mici de aspirină timp de aproape opt ani, în timp ce alții au folosit-o doar în timpul tratamentului pentru boli sau nu au atins-o deloc.


Pacienții, care luau în mod regulat aspirină, au fost cu 47% mai puțin susceptibili de a suferi de cancer la ficat și esofag, iar riscul de a dezvolta cancer pancreatic și gastric a fost redus, respectiv, cu 34% şi 38%.

După cum au specificat oamenii de știință, acest mod de combatere a cancerului poate fi utilizat numai de acei oameni, care nu au probleme cardiace şi vasculare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?