Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Contrar interdicției, pe str. Calea Ieșilor au început lucrările de construcție a unui Centru Comercial (FOTO)

30 oct. 2017,, 20:15   Capitala
4672 0

În pofida restricției CMC, pe strada Calea Ieșilor din capitală au început deja lucrările de construcție a unui Centru Comercial pe un teren de 700 m², transmite NOI.md

Nici pînă astăzi însă nu s-a găsit o soluție pe marginea acestui caz, iar muncitorii au început să sape pe acel teren înverzit, care se află la una din intrările în oraș și care, în mod normal, ar trebui să fie cît mai înverzită, dar nu plină de construcții de tot felul.

Subiectul a fost pe larg discutat în cadrul ședinței CMC din 27 octombrie, fiind abordat de președintele fracţiunii PCRM şi al acelora din afara partidelor din CMC, Vasili Chirtoca. Consilierul și-a exprimat nemulțumirea că Nistor Grozavu a semnat autorizația de construcție, ignorînd decizia CMC din luna iulie, care prevede stabilirea unor restricții la executarea lucrărilor de construcții în interiorul cartierelor locative din municipiul Chișinău, precum și între casele situate de-a lungul străzilor și trotuarelor.

Aceeași decizie prevede că anume primarul general al municipiului Chișinău este cel care veghează asupra inadmisibilității încălcării prevederilor prezentei decizii.Cu toate acestea, Nistor Grozavu a semnat o lună mai tîrziu autorizația de construcție, fapt ce contravine deciziei menționate mai sus.

Potrivit lui Vasili Chirtoca, în acest caz, Nistor Grozavu este obligat să înceapă tratativele cu agentul economic pentru a i se propune schimbarea terenului cu altul.Potrivit consilierului, Calea Ieșilor este o stradă foarte frumoasă și trebuie menținută fără construcții, care i-ar știrbi din frumusețe. Potrivit lui, pe acest loc este plantat gazon și arbuști, care, împreună cu copacii, formează unul dintre frumoasele colțuri verzi ale capitalei noastre. Iar faptul că în acel loc frumos va fi ridicată o clădire ridică multe semne de întrebare.


Începerea lucrărilor de construcție i-a nemulțumit și pe locatarii din zonă, care susțin că administratorii firmei nu le-au cerut acordul pentru a ridica blocul, chiar pe singura zonă verde din preajma cartierului lor. De asemenea, ei consideră căautorizația de construcție a fost eliberată ilegal de funcționarii de la Primărie. Oamenii susțin că vor bloca drumul, dacă nu va fi stopată construcţia.

Amintim, pe strada Calea Ieșilor din capitală, chiar în preajma mai multor blocuri de locuit, este pe punctul să înceapă construcția unui Complex Comercial D+P, în limitele unui teren privat de 700 m², înregistrat cu numărul cadastral 0100506045.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?