Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Pe numele ex-premierului Pakistanului a fost emis un mandat de arest

30 oct. 2017,, 22:30   Externe
2173 0

Un mandat de arestare a fost emis împotriva fostului premier pakistanez Nawaz Sharif, demis în iulie de Curtea Supremă în urma unei afaceri de corupție.

Acesta s-a întîmplat cu mai puțin de un an pînă la viitoarele alegeri legislative, a anunțat pentru AFP unul dintre avocații săi. Instanța însărcinată cu lupta împotriva corupției "a emis un mandat de arestare împotriva fostului premier pentru două presupuse cazuri de corupție", a declarat unul dintre apărătorii săi, Zafir Khan.

Nawaz Sharif a fost inculpat în urmă cu o săptămînă pentru corupție de același tribunal. El se află în prezent la Londra, fiind alături de soția sa bolnavă de cancer. El nu s-a mai întors din Marea Britanie după inculparea sa.

Avocatul său a pledat nevinovat în numele clientului său. O audiere a fostului premier a fost de altfel amâîată pentru 3 noiembrie, a adăugat avocatul.


Curtea Supremă a pus capăt în iulie, înainte de termen, celui de-al treilea mandat al lui Sharif, după dezvăluiri privind bunurile imobiliare de lux deținute de familia sa prin holding-uri off-shore.

Scandalul a fost declanșat de publicarea de către Panama Papers a unor documente provenite de la un cabinet de avocatură panamez și care dezvăluiau aranjamentelor financiare ale clienților săi, printre care și familia Sharif. Decizia, controversată, l-a obligat pe Sharif să renunțe la posturile sale de premier și de deputat de Lahore. El a denunțat public această sentință într-o serie de discursuri din această vară.

Nici unul din cei 15 prim-miniștri care au condus Pakistanul în cursul celor 70 de ani de istorie agitată nu a reușit să își ducă la capăt mandatul de cinci ani.

Sharif însuși a fost nevoit în trei rînduri să-și părăsească postul, prima dată tot în urma unui scandal de corupție, a doua oară din cauza unei lovituri de stat, iar a treia oară în urma deciziei Curții Supreme.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?