X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Vasile Chirtoca: Primarul interimar nu are dreptul să interpreteze deciziile luate de CMC (VIDEO)

27 oct. 2017,, 16:49   Capitala
11351 0

Primarul interimar al Chișinăului, Nistor Grozavu, nu are dreptul să interpreteze deciziile luate de Consiliul municipal.

Declarația a fost făcută de președintelui fracţiunii PCRM şi celor fără de partid din CMC, Vasile Chirtoca, care și-a exprimat nemulțumirea că Nistor Grozavu a semnat autorizația de construcție a unui obiectiv comercial pe Calea Ieșilor din capitală, pe un teren neproductiv.

Asta chiar dacă în luna iulie CMC a aprobat mai multe decizii menite să rezolve problema construcțiilor din zonele înverzite ale Chișinăului, din preajma blocurilor locative, precum și între casele situate de-a lungul străzilor și trotuarelor.

Potrivit lui Vasile Chirtoca, în acest caz, Nistor Grozavu este obligat să interzică construcția și să înceapă tratativele cu agentul economic pentru a i se propune schimbarea terenului cu altul.


„Dacă dl Grozavu nu rezolva problema, trebuie să discutam la ședința următoare, sa luăm o decizie. Reiese că noi putem să luăm orice decizii dorim și multe, dar dacă conducerea Primăriei ignoră poziția Consiliului, pentru ce ne mai adunăm, ce facem aici? Prin construcția unui obiectiv comercial pe Calea Ieșilor se distruge o zonă verde a orașului. Am discutat și cu antreprenorul, el înțelege că acel teren trebuie păstrat, dar se teme să piardă banii”, a spus Vasile Chirtoca.

Potrivit consilierului, Calea Ieșilor este o stradă foarte frumoasă și trebuie menținută fără construcții care i-ar știrbi din frumusețe. Potrivit lui, în acest loc este plantat gazon și arbuști, care, împreună cu copacii, formează unul dintre frumoasele colțuri verzi ale capitalei noastre. Iar faptul că în acel loc frumos va fi ridicat un obiect ridică multe semne de întrebare.

Vasile Chirtoca susține că Primăria nu trebuie să admită distrugerea orașului, dar să contribuie la înfrumusețarea lui.

În timp ce primarul interimar, Nistor Grozavu, susține că acel teren este proprietate privată, iar Primăria nu poate interveni peste dreptul de proprietar, şeful Direcției asistență juridică a Primăriei spune că problema poate fi rezolvată.

Valeriu Bogdan susține că, în acest caz, cel puțin se poate face un schimb de teren. Potrivit lui, Direcția a venit cu demersurile necesare, iar problema urmează să fie în curînd soluționată.

Reamintim că pe Calea Ieșilor din capitală, chiar în preajma unor blocuri de locuit, este pe punctul să înceapă construcția unui obiectiv comercial D+P, în limitele unui teren privat de 700 m.p. număr cadastral 0100506045.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?