Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Tiraspolul, indignat de decizia de a institui control comun

26 oct. 2017,, 13:31   Societate
3555 7

Preşedintele guvernului autoproclamatei RMN, Alexandr Martînov, a criticat decizia Republicii Moldova şi a Ucrainei de a stabili puncte de control comun la frontiera Transnistriei cu Ucraina.

El a făcut acest lucru în cadrul unei conferinţe de presă organizate ieri la Centrul de presă multimedia al AIP "Rusia Today".

"Decizia de a instala posturi moldo-ucrainene comune a fost luată fără a ţine cont de opinia Transnistriei, deşi republica era împotriva acestei iniţiative. Tiraspolul a propus în mod repetat ca această problemă să fie discutată pe diferite platforme de negocieri, dar de fiecare dată era refuzată. Noi evidenţiem permanent poziţia noastră în această chestiune, fiind o poziţie univocă", a spus Martînov.

El a subliniat faptul că Tiraspolul a propus ca această problemă să fie discutată în cadrul negocierilor în formatul "5+2", dar această platformă nu funcţionează.

"Astfel, Transnistria nu are posibilitatea să-şi prezinte poziţia. Între timp, instalarea posturilor are un impact negativ asupra economiei republicii. Actualmente există astfel de posturi şi auzim că autorităţile de la Chişinău planifică să mai instaleze asemenea posturi vamale comune. Desigur, acest lucru creează riscuri semnificative pentru economia Transnistriei, pentru agenţii economici", a spus Martînov.

Referindu-se la subiectul primirii ajutorului financiar din partea Rusiei, el a menţionat că Tiraspolul este pregătit să asigure controlul transparenţei în utilizarea acestuia.

„Sîntem gata să asigurăm transparenţa în utilizarea ajutorului financiar rusesc. În special, începînd cu anul viitor, bugetul Transnistriei va fi supus anual auditului unor companii de audit din Federaţia Rusă", a spus Martînov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?