Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Tiraspolul laudă misiunea rusă de pacificare de pe teritoriul regiunii

25 oct. 2017,, 18:32   Politică
6010 2

Operațiunea trupelor ruse de menținere a păcii pe teritoriul regiunii transnistrene este una de succes și pe deplin justificată.

Despre aceasta a anunțat astăzi președintele Sovietului Suprem a regiunii nerecunoscute, Alexandr Șerba.

„Contingentul pacificator de pe teritoriul trupelor ruse ce staționează în regiunea transnistreană și activitățile Rusiei de menținere a păcii și stabilității în regiune timp de 25 de ani sînt cele mai reușite operațiuni de menținere a păcii. Aceasta nu este doar părerea mea, dar și a specialiștilor din comunitate”, a menționat Șerba.

Acesta a subliniat că în regiunea transnistreană a fost modificat așa-numitul Cod Penal, astfel, orice negare a roului Federației Ruse de garant al păcii în Transnistria va fi considerat drept infracțiune penală, transmite Tass.

„Regiunea transnistreană nu doar apreciază acest proces drept realizarea bunelor intenții din partea țării-garant, dar simțim că aceștia sînt părtașii ideii noastre naționale. De aceea am recurs la modernizarea actualului nostru Cod Penal și am stabilit o normă prin care negarea rolului Federației Ruse drept pacificator pe teritoriul regiunii transnistrene este o infracțiune penală”, a declarat Alexandr Șerba pentru jurnaliști.


Totodată, a fost pusă în discuție și poziția Chișinăului. Astfel președintele Sovietului Suprem a declarat că Chișinăul dorește înlocuirea misiunii de menținere a păcii cu misiunea civilă cu mandat național. Cu toate acestea, Tiraspolul s-a arătat categoric împotrivă, deoarece consideră că Federația Rusă este unicul garant al păcii în regiunea din stînga Nistrului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?