Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Eugen Doga, deţinător al Premiului interstatal „Vedetele Comunităţii”

25 oct. 2017,, 11:29   Showbiz
3893 0

Juriul Premiului interstatal anual „Vedetele Comunităţii” a anunţat opt laureaţi ai anului 2016, printre care şi compozitorul Eugen Doga.

Deţinători ai principalului premiu umanitar al CSI au devenit oameni de ştiinţă şi cultură, ale căror realizări corespund nivelului mondial şi contribuie la dezvoltarea ţărilor Comunităţii.

Printre oamenii de ştiinţă, laureaţi ai Premiului au devenit Ivan Savercenko, membru al prezidiului Uniunii Scriitorilor din Belarus, director al Institutului de Critică Literară „Ianka Kupala”, precum şi Altai Borubaev, șef al Secţiei de ştiinţe fizico-tehnice, matematice, geologice şi minerit a Academiei Naţionale de Ştiinţe a Republicii Kîrgîzstan.

Premiul interstatal „Vedetele Comunităţii” a fost instituit de Consiliul pentru cooperare umanitară al statelor participante la CSI şi FICU la şedinţa comună din capitala Kazahstanului, Astana, pe 21 mai 2009.

Laureaţilor li se înmînează o diplomă, o insignă de onoare și un certificat. Echivalentul în bani este de 2 milioane de ruble ruseşti (circa 603 450 de lei). Ceremonia solemnă a înmînării premiilor va avea loc la Moscova în timpul lucrărilor Forumului Intelectualităţii de Creaţie şi Știinţifice din CSI, în decembrie, comunică TASS.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?