Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Aveți reacții adverse la medicamente?! Puteți raporta

24 oct. 2017,, 15:40   Societate
2053 0

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) a organizat săptămînă trecută seminare în cadrul instituțiilor medico-sanitare publice în vederea stimulării conștientizării importanței sistemului de raportare și încurajării raportării reacțiilor adverse la medicamentele prescrise pacienților.

Astfel de instruiri au fost organizate la IMSP Spitalul Clinic Republican, Spitalul Clinic Municipal de Urgență, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Toma Ciorbă”, IMSP Spitalul Clinic Municipal Nr. 1 și IMSP Institutul de Cardiologie.


Potrivit legislației în vigoare, medicii și farmaciștii sînt obligați să informeze AMDM despre apariția reacțiilor adverse suspectate. Ulterior, specialiștii AMDM analizează fiecare caz separat, după care Comisia Medicamentului aprobă deciziile de rigoare.


Raportarea reacțiilor adverse se poate efectua prin intermediul Fișei-Comunicare, disponibile pe pagina web a AMDM, care ulterior se expediază pe adresa electronică: farmacovigilenta@amed.md sau prin raportarea on-line (E-Reporting).


Totodată, medicii au fost îndemnați să anunțe AMDM despre lipsa efectului terapeutic la medicamentele achiziționate prin procedură centralizată, pentru a evita la următoarele licitații achiziționarea acestora.
De la începutul anului au fost raportate 393 de reacții adverse la medicamente și alte preparate medicamentoase, 42 dintre acestea au fost semnalate de pacienți.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?