X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Paynet lansează mobile commerce. Acum poți să-ți achiți nota la un click distanță ©

24 oct. 2017,, 12:28   Business
3497 0

La scanarea unui QR-code îți poți achita nota de plată. Te întrebi cum e posibil acest lucru? Paynet a lansat mobile commerce – Paynet Merchant.

Acum tot de ce ai nevoie atunci când vrei să îți achiți consumația în localurile din Capitală este un telefon mobil și aplicația paynet descărcată fie pe IOS sau Adroid.

Inovațional, comod și rapid. Achitarea notei în localurile din capitală cu ajutorul unui telefon mobil pare a fi din domeniul science-fiction, iar asta dacă luăm în considerare faptul că la noi greu se deprinde și cultura achitării prin intermediul cardurilor. „Avem încrederea în partenerii noștri, avem încrederea în ziua de mâine, avem încrederea că ne va reuși să trecem la o altă etapă de dezvoltare a economiei Republicii Moldova și a companiei paynet”, a declarat Boris Foca manager de proiect Paynet.

„Totul devine mai digital, totul devine mobil. Noi lucrăm intens ultimii doi ani pentru prezentarea mai multor categorii de produse pe care le avem, iar acesta ar fi unul dintre ele. Trebuie să fim într-un ritm cu inovațiile care vin pe piață, pentru că putem observa cât de repede merge progresul. Vrem și noi să propunem o gamă vastă de soluții mobile pentru consumatori”, menționează Călin Greadcenco, director executiv PayNet.

Utilizarea aplicației este foarte simplă, iar în timp îi vei putea da și tu o apreciere. Inițierea unei plăți începe de la introducerea unui număr de card sau a unui număr de telefon deja existent, după care indicăm doar suma spre plată, avem detaliile plății care se afișează, dăm click și confirmăm. Ceea ce urmează după e mult mai simplu, scanăm QR-codul, vedem dacă e acceptat sau nu, et voilà. Ne-am putut convinge de comoditatea plății cu ajutorul paynet-ului în urma unei demonstrații interactive.

„Suntem bucuroși să găzduim prezentarea aplicației paynet merchant. Noi am ales să colaborăm cu paynet pentru că este comod, este apreciat de oaspeții noștri, este ceva inovativ în materie de achitare virtuală, plus la aceasta este mult mai comod să porți cu tine un telefon și să efectuezi toate plățile prin intermediul lui”, spune Alexandru Doba, administratorul Draft Arena.

Mobile commerce are mai multe avantaje, dar să o luăm de la început. Pentru piața din Republica Moldova această noțiune este una nouă, ea a fost introdusă de Paynet, unul din pionerii care a contribuit la aducerea inovației în țară. Paynet a lansat o secțiune nouă în cadrul aplicației și anume paynet merchant. Acesta include și o soluție ce constă în „cabinetul personal” pentru partenerii aplicații, unde aceștia își pot administra totalmente fluxul de mijloace bănești.

Dacă e să comparăm aplicația merchant cu cele standart existente pe piață, cum ar fi terminalele bancare, atunci este mai utilă, deoarece o poți instala în telefonul tău și nu ai nevoie de încă un device cu mărimi impunătoare, o plus valoare a acesteia este că nu necesită reîncărcări. Este simplu, ușor și comod, deoarece ai totul înglobat în telefonul tău, iar mobile commerce reprezintă o metodă alternativă de plată atunci când nu ai cash la tine.

Aplicația nu vine drept opoziție băncilor, ea completează soluțiile acestora acolo unde nu e posibil să aibă toată lumea un terminal. Am menționat anterior că un avantaj din moment ce ești un utilizator al mobile commerce este că nu ai nevoie de un device în plus, pe lângă acesta mai dispui și de o conexiune cu mai multe valute sau monede electronice de peste hotare, cum ar fi: webmoney, yandexmoney și altele. Pentru a face mai inteligibil avantajul vă oferim și un exemplu.

Să ne imaginăm că avem pe QiwiWallet 500 de ruble rusești, dar suntem în Moldova și vrem să bem o cafea la Draft. Prin intermediul paynet este posibil acest lucru, deoarece într-o fracțiune de secundă transferăm banii din Qiwi în wallet-ul nostru și putem achita nota. Prin urmare dacă sectorul bancar este o chestie mai rigidă și practic nu dă voie la implementare ce ține de bani electronici, deoarece sistemele de genul bitcoin sunt văzute într-un mod mai sceptic de către banca națională, un portofel electronic, care este aproximativ la același nivel cu sistemele în cauză, conlucrează cu băncile, ceea ce reprezintă un avantaj semnificativ.

Pentru a achita cu mobile commerce, evident este faptul că trebuie să avem bani în wallet. Deși e ceva invovativ pentru țara noastră, totul este accesibil. Sursele de intrare a banilor sunt de două tipuri: online și offline. Din cele online fac parte tipuile de card visa, mastercard, precum și qiwi wallet și bitcoin. Printre cele offline putem menționa toate filialele MAIB, Moldcellshops și Poșta Moldovei. De asemenea mobile commerce ne vine în ajutor atunci când nu avem cardul fizic la noi, dar în telefon deținem o fotografie a lui, atunci la un click distanță intruduce datele cardului în wallet și în câteva fracțiuni de secundă retragem, absolut gratuit, suma necesară.

„Moldova este relativ receptivă la dezvoltările în sectorul IT, se observă și o tendință în ceea ce ține de folosirea unor device-uri IT, în special ca modalitate de plată, noi promovăm cultura achitării non-cash, aceasta ar presupune și creșterea încasărilor la stat. În cazul în care există o tranzacție în sistem, lucrurile devin mai transparente. Prin urmare oamenii contribuabili vor fi nevoiți să-și achite dările la stat. La momentul actual, după doi ani de activitate pe piața Moldovei, peste 30 de mii de persoane se folosesc de serviciile paynet”, menționează Boris Foca manager de proiect paynet.

Utilizatorii sunt mulțumiți de paynet și par a fi încântați de faptul că își pot achita nota de plată utilizând doar telefonul mobil. „Dacă ai o oare care experiență de a face achitări online este foarte simplu, eu am înțeles preț de doar câteva minute cum funcționează sistemul. Acum îmi pot achita toate facturile stând în bucătărie în timp ce-mi beau ceaiul și este foarte comod! Urăsc cozile și îmi place faptul că nu trebuie să stau la bancă sau poștă în rând. Ce ține de implementarea mobile commerce, nu am încercat-o încă, dar în scurt timp o voi testa și cred că e mai simplu decât pare”, spune Dima Iacovlev, utilizator PayNet.

În timpul apropiat Paynet-ul promite că urmează să ne mai surprindă în materie de inovații. „Compania Paynet nu se oprește aici. Cu siguranță în următoarele luni veți mai auzi de noi. Vom veni cu noi produse și servicii la fel de inovative”, zice Foca.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?