X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Ultima șansă pentru Filat. CSJ va da verdictul în decembrie

24 oct. 2017,, 10:10   Politică
5449 5

Dosarul Filat va fi examinat de Curtea Supremă de Justiție la 12 decembrie curent, informează NOI.md.

Potrivit agendei Curții, în această zi va fi examinată cererea de recurs în anulare, depusă în dosarul fostului premier al Republicii Moldova. Prin această cerere, avocatul lui Filat, Igor Popa, a solicitat Curții Supreme casarea hotărîrilor instanțelor naționale, rejudecarea cauzei și pronunțarea unei noi hotărîri prin care Vlad Filat să fie achitat și eliberat din detenție.

Avocatul a invocat în cererea sa lipsa caracterului public al ședințelor de judecată, încălcarea dreptului la un remediu efectiv, încălcarea dreptului la apărare, nemotivarea hotărîrilor judecătorești etc.

Anterior, Vlad Filat a depus și o plîngere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Fostul prim-ministru a invocat că pe parcursul procesului de judecată i-au fost încălcate mai multe drepturi garantate de Convenția europeană a drepturilor omului.

Fostul lider PLDM a fost condamnat în iunie 2016 la nouă ani de închisoare cu executare, după ce a fost găsit vinovat de trafic de influență și corupere pasivă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?