Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Flashmob: Grădinițele trebuie asigurate cu săpun lichid și hîrtie igienică

20 oct. 2017,, 17:41   Societate
2065 0

Dacă o problemă este una delicată, asta nu înseamnă că ea trebuie trecută sub tăcere.

Asociația Obștească „Părinți Solidari” a decis să atragă atenția autorităților și a opiniei publice asupra condițiilor proaste a veceurilor din grădinițe. Cu această ocazie, asociația organizează un flashmob cu mesajul „Grădinițele trebuie obligatoriu asigurate cu săpun lichid și hîrtie igienică, legal și de facto!”.

„Deja pe parcursul a cel puțin unui deceniu, hîrtia igienică și săpunul lichid pentru copiii din grădinițele de stat sînt procurate in mare parte din contul părinților. Din 1986 și pînă în prezent, nu au fost stabilite normativele care ar permite asigurarea în instituțiile de educație timpurie cu produse igienice pentru un copil. Mai mult hîrtia igienică nu a fost prevăzută la acest capitol”, scriu organizatorii într-un comunicat oficial.

Pentru a schimba starea lucurilor, organizatorii cheamă părinții pe data de 23 octombrie, la ora 8:00 în fața Primăriei Capitalei la un flashmob. Ulterior, grupul își propune să iasă în fața Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (Guvernul RM), iar la 9:15 să ajungă la Direcția Educație, Tineret și Sport a Primăriei Chișinău.

După efectuarea flashmob-ului va fi depusă cîte o petiție către autoritățile sus-numite.

Sunt invitați să participe la flashmob toți părinții care susțin inițiativa și cred că statul trebuie să asigure aceste prime necesități igienice în grădinițe.


AO „Părinți solidari” a mai organizat manifestații în legătură cu alimentația copiilor în școli și grădinițe și pentru a contesta decizia vacanțelor în grădinițe.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?