Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Iurie Leancă: ILAN SHOR a rămas fără numere DIPLOMATICE

17 iul. 2013,, 02:41   Societate
36151 20
Foto: interakt.md
Ilan Shor este unul dintre cei cărora i-au fost retrase numerele diplomatice în scandalul cu mașinile de lux cu numere diplomatice moldovenești pe străzile Moscovei. Dezvăluirea a fost făcuta de prim-ministrul Iurie Leancă, la emisiunea In Profunzime. Premierul a mai spus și că toate probele în acest caz au fost distruse încă în anii '90.

Iurie Leancă afirmă că nu știe cui au aparținut aceste numere, iar acolo unde se știa cui aparțin, acestea au fost retrase. ”Acolo unde știam, numerele au fost retrase. Eu, cît am fost în funcția de ministru, nu știam de aceste Bentley. Mașinile au fost înregistrate pe angajați tehnici de la ambasadă. Nu știm numele, contează să venim cu un sistem pus la punct. Ilan Shor, din cîte am auzit, a avut și dînsul. Acum, nu mai are. I s-au retras”, a declarat Iurie Leancă.

Totuși, premierul afirmă că problema cu numerele diplomatice este una mai veche, încă din anii '90. ”Problema este că la ambasadă, cineva în mod intenționat a distrus toate documentele prin care ambasada solicită Ministerului de Externe al Federației Ruse eliberarea acestor numere diplomatice”, a explicat prim-ministrul.

Iurie Leancă a sugerat că scandalul a avut drept scop discreditarea acestuia. ”A fost și o coincidență interesantă. Cum am fost desemnat, a doua zi a apărut un articol, a treia zi s-au autosesizat colegii de la CNA. Puțin s-a politizat, ca să nu zic mult. A avut legătura cu faptul că modesta mea persoană a fost desemnatî în fucția de prim-ministru”, a mai spus Leancă.

In luna mai, s-a aflat că zeci de mațini scumpe circulă cu numere diplomatice moldovenești prin Moscova. Ministerul de Externe Rus a specificat că mașinile cu numere diplomatice aparțin Moldovei sau cetățenilor moldoveni angajați ai misiunii noastre diplomatice. Ambasada RM la Moscova are 12 persoane angajate. Cifra este însă mult mai mică decît cea a maținilor cu numere diplomatice cu seria 147 77 care circulă prin Moscova, în jur de 60 de automobile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?