X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Meteorologii au prognozat răcirea vremii în următoarele zile

20 oct. 2017,, 15:41   Societate
3665 0

Meteorologii au anunţat vreme frumoasă pînă sîmbătă, iar de duminică prognozează scăderea temperaturilor, care vor atinge în următoarea săptămînă indicele de zero grade Celsius, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), pe 21 octombrie valorile termice se vor încadra, ziua, în limitele de 17-24 grade Celsius şi, noaptea, de 10-12 grade. Însă începînd de duminică, 22 octombrie, mercurul termometrelor va coborî treptat, ajungînd la 26 octombrie, în raioanele de centru şi nord, pînă la zero grade Celsius, în timpul nopţii, şi 8-10 grade, ziua.

De asemenea, în perioada 22-24 octombrie, în centrul şi nordul ţării sînt posibile precipitaţii, sub formă de ploi de scurtă durată.

Totodată, meteorologii afirmă că pentru această perioadă este specifică creşterea numărului de zile cu ceaţă. Astfel, în luna octombrie, chiar dacă este preponderent cu vreme frumoasă, sînt posibile în medie 2-5 zile cu negură, iar în săptămîna curentă a fost nevoie ca SHS să anunţe Cod Galben de ceaţă.

În mod deosebit ceaţa este resimţită în orele nocturne şi dimineaţa devreme. În acest sens, poliţia de patrulare avertizează populaţia, în special conducătorii de mijloace auto, că stratul de ceaţă şi vizibilitatea redusă poate prezenta condiţii de risc sporit, mai ales la trafic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?