X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Țara, care a hotărît construirea unui canal, pentru a ocoli teritoriile ruse

20 oct. 2017,, 21:30   Externe
6087 2

Polonia construiește un canal pentru ca navele sale să nu mai fie nevoite să treacă prin apele teritoriale ruse. Guvernul de la Varșovia a analizat amănunțit planul, care presupune construirea unui canal prin regiunea adiacentă a deltei fluviului Vistula, pentru a permite accesul direct din Portul Elblag al Poloniei, relatează AFP.

În prezent, pentru a ajunge în Marea Baltică, navele care pleacă din Elblag trebuie să navigheze de-a lungul unui grind din care o parte este deținută de Rusia și să solicite dreptul de trecere a autorităților din enclava rusă Kaliningrad. Din acest motiv, Portul de agrement construit cu fonduri europene este vizitat de foarte puțini turiști.

Guvernul de la Varșovia a găsit însă o soluție pentru rezolvarea acestei probleme, și anume construirea unui canal cu o lungime de aproximativ un kilometru.

„Construcția canalului este una din prioritățile Guvernului”, a declarat ministrul polonez al Mării și Transporturilor Fluviale, Marek Grobarczyk, care a precizat că construcția este prevăzută în viitoarele bugete ale Guvernului conservator condus de premierul Beata Szydlo.

Nu este pentru prima oară cînd se discută despre acest proiect, însă acum a fost ales și locul în care să fie construit canalul, care va avea o lățime de aproximativ 20 de metri și o adîncime de cinci metri. Satul Nowy Swiat este considerat a fi cea mai bună opțiune. Acum, mai trebuie să fie obținute și autorizațiile de mediu. Costurile proiectului sînt estimate la aproximativ 208 milioane de euro, iar lucrările care vor începe anul viitor ar urma să fie încheiate pînă în 2022, notează Radio Polonia.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?