Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Autoritățile unui mic oraș italian plătesc pentru mutarea cu traiul acolo

14 oct. 2018,, 21:30   Externe
8651 1

Primarul orașului italian Candela Nicola Gatta propune să li se plătească celor care se vor muta cu traiul acolo.

Cu mult timp în urmă, orașul Candela era cunoscut sub numele de „Micul Napoli“, iar acum primarul vrea să întoarcă orașul la fosta lui glorie.

În prezent populația din Candela numără doar 2700 de locuitori și acest număr continuă să scadă, fapt de care este foarte îngrijorat Nicola Gatta. Pentru a inversa procesul, primarul a promis să le plătească celor care acceptă să aleagă acest oraș ca reședință permanentă, scrie The Independent.

Persoanele singure vor primi de la consiliul local 800 de euro, cuplurile – 1200, iar familiile cu copii – 2000 de euro. Desigur, nu oricine va putea obține banii – pentru asta trebuie să îndeplinească unele criterii formale, și anume să cîștige cel puțin 7500 de euro pe an și să cumpere sau să închirieze o reședință permanentă în Candela.

Candela nu este un oraș clasic pe litoral, el se află în interiorul țării. Dar amatorii de orașe italiene mici, care nu au reușit să sufere de afluxul de turiști, vor fi, cu siguranță, încîntați de propunerile lui Nicola Gatta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?