Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

În ce măsură Moldova este pregătită să-și mărească exporturile către UE

20 oct. 2017,, 12:30   Economie
2138 0

Republica Moldova poate crește exporturile produselor sale în țările Uniunii Europene cu aproximativ 15-20%, în principal datorită furnizării produselor zootehnice.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, acest fapt a fost menționat în cadrul ședinței Comitetului de asociere RM-UE, care a avut loc la Chișinău în configurația „Comerț”, relatează NOI.md.

Analizînd evoluția relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și UE, participanții la reuniune au menționat dinamica pozitivă a acestora, exprimată elocvent și prin creșterea exporturilor moldovenești pe piața comunitară.

În cadrul ședinței a fost accentuat faptul că, în primele opt luni ale anului curent, Republica Moldova a exportat în UE mărfuri de circa 915 milioane de dolari SUA, ceea ce constituie 64,13% din totalul exporturilor noaste, iar în trei ani de la implementarea DCFTA suma respectivă ajunge la cca 3,8 miliarde USD.

Totodată, atît membrii delegației moldovenești, cît și experții UE au constatat că în relațiile bilaterale există încă un potențial nevalorificat, care poate majora exporturile moldovenești pe piața comunitară cu circa 15-20 la sută, în special datorită producției animaliere etc.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?