Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Prim-ministrul a semnat un articol pentru Euronews

20 oct. 2017,, 08:39   Politică
3213 7

Prim-ministrul Moldovei, Pavel Filip, a semnat un articol de opinie pentru Euronews.

În apelul său către conducerea Uniunii Europene, şeful Cabinetului de miniştri solicită perspective clare ale viitorului european al Moldovei.

El a cerut decizii pozitive pentru Moldova, pentru că, în caz contrar, "la guvernare ar putea ajunge socialiştii proruşi, care vor renunţa la integrarea europeană a RM".

"Credem cu tărie că locul nostru este în Occident şi că integrarea noastră în Europa este încurajată şi susţinută la nivel oficial", a menţionat Filip.

În opinia premierului, Uniunea Europeană ar putea da un asemenea semnal în ajunul summit-ului Parteneriatului Estic, pentru ca rezultatele acestuia să sporească numărul celor care sprijină modificarea Constituţiei RM, în care va fi consfinţit vectorul strategic al Moldovei - integrarea europeană.

"UE este o simbioză a democraţiei, a statului de drept, a prosperităţii şi dezvoltării, iar sarcina noastră majoră este să dovedim cetăţenilor moldoveni că nu se poate obţine una fără cealaltă. Deciziile sînt importante nu numai pentru ţările estice, ci şi pentru viitorul UE", susţine Pavel Filip.

El a atras atenţia la faptul că RM mai are mult de lucru în cadrul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană şi al Acordului de Liber Schimb, pentru ca dezvoltarea şi modernizarea ţării să fie resimţite de cetăţeni în viaţa de zi cu zi.

Premierul a precizat că guvernarea Republicii Moldova dispune de o întreagă gamă de idei şi politici care pot ajuta la progresul ireversibil al ţării şi anume: legături mai bune şi mai sigure de transport, reducerea tarifelor de roaming, cooperarea avansată în domeniul energiei şi de integrare, mobilitatea academică şi a schimbului ştiinţific, mai multe oportunităţi de piaţă şi investiţiile în reforme structurale cheie, implementarea schemelor de migraţie circulară a forţei de muncă, precum şi o cooperare sporită în gestionarea crizelor, soluţionarea conflictelor, şi capacitatea de adaptare socială.

Pavel Filip speră că creşterea economică a Uniunii Europene în ultimii ani şi stabilitatea politică va influenţa percepţia asupra perspectivei europene a ţărilor din est, inclusiv a Moldovei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?