X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Pilotul ultimei curse aeriene i-a speriat pe pasageri la aterizare (VIDEO)

20 oct. 2017,, 00:30   Externe
3927 0

Doi piloți ai companiei Air Berlin ar putea avea probleme la locul de muncă, după ce au efectuat o manevră riscantă la aterizarea pe Aeroportul din Dusseldorf, în timp ce la bordul avionului se aflau peste 200 de pasageri.

Piloții au trecut la mică distanță de terminalul aeroportului, după ce au înclinat aeronava și apoi au adus la sol ultimul zbor transatlantic al companiei. Avionul, un Airbus A330, decolase din Miami cu destinația Dusseldorf, iar la bord se aflau cel puțin 200 de pasageri.

Cînd se apropiau de Dusseldorf, căpitanul a virat brusc, înclinînd avionul și înconjurînd aeroportul. "E prea sus! E prea sus!", "Ce face?", se aud două persoane pe filmarea care a surprins momentul. Un angajat al Aeroportului a declarat că a crezut, pentru cîteva secunde, că avionul va intra în plin în terminal: "A fost un sentiment ciudat, cînd am văzut un A330 venind direct spre noi, pentru că nu știam că vrea să facă o tură în jurul Aeroportului”.

Compania Air Berlin a declarat că echipajul primise permisiunea de a vira la stînga, în cazul în care nu ar fi reușit să aterizeze din prima. "Am vrut să ne luăm rămas bun (de la zborurile transatlantice) cu demnitate, într-un mod emoționant", a declarat unul dintre piloți pentru televiziunea germană ZDF.


Autoritățile germane pentru siguranța aviației investighează acest caz, a declarat compania aeriană, pentru a stabili, dacă manevra efectuată de piloți, a pus în vreun moment în pericol pasagerii, iar pînă la finalizarea anchetei cei doi piloți au fost suspendați.

Air Berlin va fi vîndută pe bucăți, după ce a intrat în faliment pe 15 august, iar Lufthansa va prelua o parte din companie. La finalul acestei luni, Air Berlin va efectua și ultimul zbor pe distanțe scurte.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?