X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

“Statul Islamic” pregătește un "nou 11 septembrie"

19 oct. 2017,, 21:00   Externe
3363 0

Grupările teroriste, inclusiv "Statul Islamic", intenționează să comită un atac terorist, similar atacului din 11 septembrie 2001.

Acest lucru a fost declarat de către ministrul interimar al Departamentului Securității Naționale al Statelor Unite ale Americii, Elaine Duke, scrie The Daily Mail. Ținînd un discurs la Ambasada SUA de la Londra, ea a comunicat că extremiștii planifică un atac de proporții, cu un număr mare de victime. "Ei vor să doboare un avion, datele Serviciului de Informații vorbesc în mod clar despre acest lucru", citează publicația spusele ei.

Potrivit spuselor lui Duke, în prezent militanții Grupului Terorist "Stat Islamic" au o perioadă de tranziție, cînd extremiștii trebuie să "asigure fluxul de fonduri, să rămînă vizibili și să mențină numărul de membri, de aceea ei realizează planuri mici".

Vă reamintim că pe 11 septembrie 2001, în SUA, insurgenții al-Qaeda au deturnat patru avioane de pasageri. Două avioane s-au prăbușit pe turnurile gemene ale World Trade Center din New York, unul a căzut pe clădirea Pentagonului, altul s-a prăbușit în Pennsylvania. Victime ale atacurilor teroriste au devenit 2977 de persoane.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?