Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Norul alb de poluare din Italia se vede din spațiu (FOTO)

20 oct. 2017,, 03:30   Externe
2464 0

O fotografie făcută de astronautul italian Paolo Nespoli pare să confirme ceea ce pecialiștii susțin de aproape o săptămînă.

Concentrația particulelor dăunătoare din aer a depășit cu mult valoarea normal. Un nor alb acoperă aproape în totalitate nordul Italiei, în schimb ce în restul Europei coastele și vîrfurile munților sunt perfect vizibile. În 24 de orașe din nordul Italiei s-a depășit limita permisă de lege pentru smog.

Temperaturile ridicate din nordul Italiei şi absenţa ploilor au dus la creşterea nivelului de poluare. Pentru a o combate, primăria a restricționat traficul și a propus ca încălzirea locuinţelor să înceapă mai tîrziu. În Milano a interzis și grătarele, inclusiv cele făcute acasă.


Motivul pentru care smogul nu s-a dispersat foarte ușor este explicat de NASA: Alpii acoperiți de zăpadă din nordul țării restrîng circulația aerului între nordul Italiei și Europa continentală. Astfel, poluarea din această zonă „rămîne captivă” și poate dura zile întregi pînă se dispersează. Iar faptul că majoritatea orașelor din nordul Italiei sunt centre industriale nu face decît să agraveze problema.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?