Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Misterul prăbușirii Egiptului Antic, descoperit de oamenii de știință

20 oct. 2017,, 05:00   Ştiinţă şi IT
3849 1

Un grup internațional de oameni de știință a ajuns la concluzia că cauza căderii civilizației egiptene antice a constituit-o erupția vulcanică.

Anume acest lucru, în opinia cercetătorilor, a dus la schimbările climatice globale. Existența Egiptului Antic ca cultură antică depindea direct de revărsările rîului Nil. Apa era bogată în substanțe organice și microelemente, ceea ce permitea menținerea fertilității solului. Astfel, în regiune agricultura era foarte dezvoltată. De aceea, egiptenii antici și-au construit orașele mari în valea rîului.

Potrivit datelor oamenilor de știință, erupțiile vulcanice ar fi putut fi cauza scăderii nivelului apei în Nil. Particulele din aer, echilibrate în acest mod, contribuie la faptul că mai multă lumină solară este reflectată înapoi în spațiu de la învelișul gazos al Pămîntului, ceea ce influențează distribuția căldurii și a precipitațiilor pe întreaga Planetă.

Potrivit datelor istoriei, una dintre perioadele cu revărsări insuficiente ale Nilului s-a întîmplat în timpul domniei dinastiei Ptolemeilor. În anul 44 î. e. n, în timpul domniei Cleopatrei, au avut loc erupții vulcanice puternice în diferite părți ale Pămîntului. Acest lucru a redus semnificativ nivelul apei în rîu, ceea ce a dus la foame.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?