Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3990

Trump, prins în flagrant, în posesia unui "fals"

19 oct. 2017,, 20:30   Externe
2492 0

Preşedintele American, Donald Trump, este acuzat că ar deţine un tablou fals, în timp ce opera reală de artă se află la un muzeu.

Trump a negat toate aceste acuzaţii, spunînd că tabloul pe care îl deţine este cel original, dar cei de la Institutul de Artă din Chicago l-au contrazis. Aceştia au declarat că tabloul original se află în muzeul lor.

Tabloul impresionistului francez Pierre-Auguste Renoir „Două surori pe terasă” se presupune că se află în acel muzeu încă din 1933. Dacă ar fi vîndut în ziua de astăzi, acesta al valora aproximativ 1,9 milioane de dolari.

Tim O’Brien, persoana care i-a făcut biografia lui Trump, a pus la îndoială autenticitatea tabloului cînd l-a văzut pentru prima dată în avionul preşedintelui, dar acesta l-a asigurat că este un „Renoir” veritabil.

O’Brien a mai declarat că este „convins că Trump încă le spune tuturor celor care ajung în apartamentul său că tabloul este unul original. A ajuns chiar să îşi creadă singur minciunile. Va spune aceiaşi poveste de nenumărate ori la rând, chiar dacă adevărul se află în faţa lui”.


Amanda Hicks, purtătoarea de cuvînt a Institutului de Artă, a declarat că este şocată de faptul că Donald Trump susţine că la el se afla opera de artă reală.

Aceasta a mai adăugat că „Tabloul lui Renoir a fost dăruit Insitutului de Artă în anul 1933 de către Annie Swan Corburn, care l-a cumpărat de la Paul Durand-Ruel pentru 100 mii de dolari. Acesta la rândul său a obţinut tabloul chiar de creator, în 1881, scrie DailyMail.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?