X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Ce granturi pot primi femeile de afaceri în Moldova

19 oct. 2017,, 14:01   Economie
6342 1

Femeile de afaceri din Moldova pot primi de la stat granturi în valoare de pînă la 165 de mii de lei, notează NOI.md.

Astfel, Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) lansează Componenta II a Programului-pilot „Femei în afaceri” (PFA), destinată granturilor mici pentru dezvoltarea afacerilor administrate de femei.

Dosarele pentru primul apel de granturi pot fi depuse în perioada 16 octombrie – 30 noiembrie, completînd formularul de pe site-ul www.odimm.md. Cele mai bune idei de afaceri ale antreprenoarelor vor primi finanțare pentru dezvoltarea acestora. Pe parcursul anului 2018 vor fi lansate încă 2 apeluri de proiecte.

La Componenta de granturi pot participa femeile care gestionează o întreprindere de pînă la 2 ani. Valoarea maximă a grantului va constitui 165 de mii de lei, dintre care 110 mii de lei sînt direcționați pentru procurarea de echipamente, soft, lucrări de renovare, iar restul 55 de mii de lei – pentru servicii de dezvoltare a afacerii: cercetare, consultanță și promovare.

Amintim că la Componenta I a Programului Femei în Afaceri (PFA) au fost instruite și îndrumate să lanseze propria afacere peste 300 de femei din întreaga țară. Viitoarele antreprenoare și-au dezvoltat abilitățile de planificare pe termen scurt, au definit factorii personali de succes și au transformat ideile în concepte viabile de afaceri.


Cele peste 300 de antreprenoare vor mai beneficia de servicii de mentorat din partea a 28 de experți în domeniul afacerilor. Acestea vor fi ghidate în utilizarea instrumentelor și metodelor de planificare și dezvoltare a afacerii, identificarea tipurilor de resurse necesare pentru lansare și dezvoltarea propriului plan de afaceri pentru a participa la concursul de granturi.

În toamna anului 2016, Guvernul Republicii Moldova a lansat Programul-pilot „Femei în afaceri”. Proiectul este gestionat de ODIMM și are drept obiectiv promovarea spiritului antreprenorial în rîndul femeilor, în special în mediul rural, dezvoltarea și creșterea afacerilor acestora, sporirea accesului la resurse financiare, servicii și tehnologii moderne. Perioada de implementare a programului este de 3 ani, pentru care sînt alocați din bugetul statului 51,5 milioane de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?