X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Respectarea condiţiilor de acoperire a ţării cu semnal calitativ, verificată

18 oct. 2017,, 13:32   Societate
1853 0

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) va comanda un studiu independent privind respectarea de către operatorii de telefonie mobilă a condiţiilor de acoperire a teritoriului ţării cu semnal calitativ, inclusiv în perimetrul drumurilor naţionale.


Surse din cadrul Ministerului Economiei şi Infrastructurii au relatat că o decizie în acest sens a fost luată ieri, în cadrul unei întrevederi de lucru a viceprim-ministrului Octavian Calmîc cu conducerea ANRCETI.

În cadrul dialogului s-a mai convenit ca pe lîngă studiul respectiv, realizat de o companie independentă, regulatorul să actualizeze prevederile metodologiei mecanismelor de verificare a serviciilor prestate de operatorii de telefonie mobilă, ținînd cont de normele internaţionale existente la momentul actual, în colaborare cu Ministerul, vor elabora şi propune spre aprobare amendamente la legislaţia naţională în domeniu, precum şi alte acte normative existente.

Participanţii la întrevedere au convenit asupra stabilirii unui dialog direct, transparent şi deschis cu operatorii de pe piaţa autohtonă privind întreprinderea unor măsuri eficiente în direcţia ridicării serviciilor de telefonie mobilă şi Internet prestate cetăţenilor, care, la momentul actual, în multe regiuni sînt nesatisfăcătoare.

"Toate aceste acţiuni trebuie realizate în cel mai scurt timp, deoarece astăzi telefonia mobilă şi Internetul sînt lucruri indispensabile pentru viaţă şi activitate nu doar pentru oamenii de afaceri, funcţionari sau alte categorii de angajaţi, dar şi pentru oamenii simplu. Din aceste considerente, avem nevoie ca în termene cît mai reduse să depistăm toate lacunele existente, să identificăm soluţii viabile şi stabilim termeni reali de implementare a acestora", a accentuat vicepremierul Calmîc.

Reprezentanţii ANRCETI au raportat că deja au solicitat, în regim de urgenţă, de la operatorii de pe piaţa autohtonă date tehnice privind serviciile prestate conform licenţelor eliberate, precum şi au dispus instituţiilor din domeniu să efectueze verificări în diferite zone ale ţării a calităţii serviciilor prestate.

Săptămîna trecută, prim-ministrul Pavel Filip şi-a exprimat nemulţumirea faţă de calitatea serviciilor de telefonie mobilă şi Internet în RM. El le-a cerut responsabililor din instituţiile abilitate, în special ANRCETI, "să se ridice din fotoliile moi şi să înceapă să-şi facă lucrul, pentru ca cetăţenii să beneficieze de servicii calitative".

Pe piaţa telefoniei mobile a Moldovei activează trei operatori - "Orange Moldova", "Moldcell" şi "Moldtelecom". În primul trimestru, volumul total al vînzărilor lor a constituit aproape 792 mil. lei, iar numărul utilizatorilor de servicii depăşeşte 4,43 milioane.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?