Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

La Moscova s-au discutat noile iniţiative ale Transnistriei

18 oct. 2017,, 13:01   Politică
3620 1

Ministrul Afacerilor Externe al autoproclamatei RMN, Vitali Ignatiev, s-a întlnit la Moscova cu ambasadorul pentru misiuni special al MAE al Rusiei, Serghei Gubarev.

Interlocutorii au discutat o serie de aspecte actuale ale situaţiei curente în procesul de negocieri cu Republica Moldova. În special, s-a acordat atenţie dinamicii găsirii soluţiilor reciproc acceptabile în cadrul listei de probleme reflectate în "Protocolul de la Berlin" şi, de asemenea, stării dialogului la nivelul grupurilor de experţi din Transnistria şi Moldova.

În cadrul întrunirii, un accent deosebit s-a pus pe "discuţia unui şir de iniţiative noi ale părţii transnistrene, direcţionate spre "reabilitarea" comună a procesului de negocieri".

Părţile s-au pronunţat în favoarea reluării cît mai grabnice a activităţii formatului internaţional de negocieri al "Reuniunii permanente ...", precum şi pentru intensificarea activităţii de realizare a acordurilor practice ale părţilor în sfera socială, economică şi umanitară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?