Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Pe „Mihomaidanul” din Kiev au început altercaţiile, sînt victime

17 oct. 2017,, 17:40   Externe
4602 0

Altercaţii locale au loc în mulţime între protestatari şi poliţişti. Se face uz de cartușe de gaz, beţe şi pietre, relatează NOI.md cu referire la presa rusă.

În centrul oraşului Kiev, unde astăzi are loc o acţiune amplă de protest, au început ciocnirile între protestatari şi poliţişti. Se face uz de cartuşe de gaz, beţe şi pietre. Mass-media locală comunică despre victime.

Potrivit datelor preliminare, încăierarea s-a produs după blocarea de către poliţie a trecerii prin cadrul metalic în direcţia Radei Supreme. Protestatarii au fost înghesuiţi mai aproape de cordon, iar în acest moment cîțiva tineri cu feţele acoperite au început să-i bată pe militarii Gardei Naționale. O altă parte a activiştilor a început să spargă gardul metalic de lîngă cadru şi aceasta s-a transformat în bătaie cu participarea colaboratorilor poliţiei.

Se comunică că sînt victime din ambele părţi. Mulţi au traumatisme craniene şi leziuni ale membrelor.


Vă amintim că la Kiev de dimineaţă se desfăşoară o acţiune de protest cu participarea partidelor opozante şi mişcărilor obşteşti, cum sînt „Batikovşcina”, „Samopomoşci”, „Svoboda”, „Naţionalinîi korpus” şi creatura lui Saakaşvili „Ruh novîh sil”. Revendicările protestatarilor: reforme politice şi demisia preşedintelui. În legătură cu faptul că primii au îndemnat la organizarea acţiunii de protest adepţii lui Saakaşvili, mitingul a fost întitulat „Mihomaidan”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?