X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Vicedirectorul CNA și-a dat demisia

17 oct. 2017,, 15:06   Societate
5218 1

Vicedirectorul CNA, Cristina Țărnă și-a dat demisia, notează NOI.md cu referire la surse deschide.md.

Motivul aparent pe care i se sprijină decizia a fost - potrivit unor surse apropiate ei - faptul că Guvernarea vrea să transforme Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) din instituție subordonată Centrului Național Anticorupție (CNA) - în autoritate independentă pe lîngă Inspectoratul Fiscal de Stat (FISC). Or acest proiect – autorul căreia a fost Cristina Țărnă - e „unul de suflet” așa cum l-a numit chiar ea cu ocazii repetate.

Intenția de a părăsi fotoliul de conducerea de la CNA a fost anunțată de Țărna încă la sfîrșitul săptămînii trecute. Ce-i drept era o intenție strecurată într-o abundență de reproșuri aruncate în toate părțile cel mai probabil sub presiunea unor emoții aparent incrontrolabile – spun surse din cadrul CNA.

Formalizarea deciziei sale a fost bifată luni cînd a fost depusă o cerere scrisă în acest sens. Documentul a fost trimis ulterior la Parlament.

„Vă rog să nu publicați această știre pentru că eu mai am timp pînă luni seara ca să iau o decizie” – ne declara Țărnă sîmbătă după-amiază. Ieri a refuzat categoric să vorbească la acest subiect, iar azi contrar receptivității pe care ne-a promis-o, a respins apelurile reporterilor noștri.


Între timp surse din coaliția de Guvernare ne spun că ea și-ar fi dorit foarte mult funcția de director CNA – care va deveni vacantă după ce pe 25 octombrie va expira mandatul lui Viorel Chetraru.

„S-o fi gîndit că amenințînd cu demisia din funcția de vicedirector, va fi convinsă să rămînă garantîndu-i-se fotoliul principal”, mai opinează surse din cadrul instituției asupra comportamentului Cristei Țărnă din ultimele zile.

Se pare însă că supărările ei au fost primite ca atare de factorii decizionali, luîndu-se act de cererea de plecare, fără prea multe regrete.

Nu de alta, dar regrete nici nu prea erau de unde după ce acum o lună i s-a propus repetat funcția de ministru al Apărării, iar ea a refuzat. „A refuzat urît” – spun voci din coaliția de guvernare.

Cristina Țărna a fost numită vicedirector CNA în luna noiembrie, 2013.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?