Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Plahotniuc anunță despre stoparea procesului de închidere a școlilor

17 oct. 2017,, 12:09   Politică
4848 4

Modul în care a fost implementată reforma educației demarată de PLDM a avut consecințe dramatice pentru zeci de comunități din Moldova, a declarat astăzi liderul PDM, Vlad Plahotniuc, citat de NOI.md.

Consecințele reformei, cu precădere problema închiderii școlilor, au fost puse în discuție în cadrul ședinței săptămînale a democraților. Plahotniuc susține că a primit zeci de sesizări din partea cetățenilor pe marginea acestei probleme, iar în consecință, formațiunea a decis să stopeze procesul de optimizare a școlilor în toată țara, pînă cînd vor fi găsite alte soluții.

„Au fost semnalate grave probleme, cauzate de cei care au demarat reforma educației. Sîntem nevoiți să dăm dreptate oamenilor și să recunoaștem că modul în care s-a desfășurat reforma a avut multe calcule greșite și consecințe dramatice pentru zeci de comunități. Au fost erori în implementarea ei, au avut de suferit prea multe persoane. Am propus să instituim un fel de moratoriu pe subiectul închiderii școlilor în țară”, a declarat astăzi politicianul.

O altă problemă abordată la ședința democraților ține de perceperea taxelor pentru formare continuă de la profesori. În opinia liderului PD, aceste taxe sînt absolut nejustificate și ele vor fi eliminate.

De asemenea, la indicația PD, procedurile birocratice puse în seama profesorilor, cum ar fi elaborarea rapoartelor de activitate, urmează a fi simplificate. Și programul școlar încărcat al elevilor a trezit îngrijorarea formațiunii.


„Curriculumul de învățămînt pune o presiune total contraproductivă asupra elevilor. Vom susține modificările legislative ce se impun. Risc să o supăr pe Maia Sandu încă o dată, dar, urmare a abuzurilor și greșelilor făcute în elaborarea reformei s-a produs această situație, am cerut Guvernului în mod de urgență să ia măsuri”, a concluzionat Plahontiuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?