X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Alegeri 2018: PSRM, lider pe listele de partid, iar PDM în circumscripții, opinie

17 oct. 2017,, 09:21   Politică
2970 2

La alegerile parlamentare care se vor desfășura în anul 2018, pe listele de partid întîietate va avea Partidul Socialiștilor, iar în circumscripțiile uninominale cele mai multe voturi le va obține Partidul Democrat.

Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

Victor Juc, vicedirectorul Institutului de Cercetări Juridice și Politice al Academiei de Științe, consideră că Partidul Democrat va ocupa primul loc în circumscripțiile electorale, care pot fi urmați de reprezentanții Partidului Socialiștilor, ai Partidului Acțiune și Solidaritate, Partidului Platforma Demnitate și Adevăr. „Chiar și ai partidelor care nici n-au visat să treacă pragul electoral de 6%. Votul în circumscripții deschide posibilitatea și pentru alte partide”, spune Victor Juc.

Potrivit jurnalistei Galina Vasilieva, sondajele arată că în baza listelor de partid lider va fi PSRM. În opinia ei, dacă nu va fi introdus turul doi de scrutin, așa cum se speculează, democrații vor avea întîietate, dar numai împreună cu așa-numiții candidați independenți.

Sociologul Angela Colațchi a menționat că democrații au o bază foarte bună de membri de partid. În plus, PDM are și o bază de oameni care se bucură de o autoritate bună, dar nu fac parte din partid. „De aceea, actualmente cele mai mari șanse de a învinge în baza circumscripțiilor uninominale le au democrații”, a declarat Angela Colațchi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?