Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Mărturiile soției comandantului avionului prăbușit în Africa

16 oct. 2017,, 16:50  
8141 1

Soția comandantului navei de marfă AN 26-100, care s-a prăbușit în Africa, Evghenii Litovka, Ela a acordat un interviu pentru kp.md în care spune că nu dorea să-și lase soțul să plece, dar aveau nevoie de bani pentru operație.

„Nu voiam să-i prmit să plece” – declară aceasta aproape plîngînd. „Cred că prăbușirea a fost cauzată de condițiile meteorologice: furtună, ploaie. Am avut o presimțire rea și nu doream să-l las, dar aveam nevoie de bani pentru operație. Și-a strîns bagajul foarte repede și a plecat. Avea probleme la un picior și era necesară oparația” a spus soția victimei pentru acceeași sursă.

„Cîștigă bănuți! – mărturisește Ela – Înainte era mai bine, dar acum se înrăutățește situația cu fiecare an ce trece. Două sau trei mii de dolari, în funcție de timpul de zbor. Pe 23 octombrie ar fi trebuit să se facă patru luni de cînd a plecat. Mereu îmi spunea că i-a mai rămas încă puțin. După calculele lui, în luna decembrie ar fi trebuit să fie schimbat de un alt pilot” – a declarat văduva.

Comandantul echipajului, Litovka Evgheni cu 23 666 de ore de zbor la activ, dintre care 13 033 de ore pe nava AN - 26 cu care a avut ultimul zbor. Avea 63 de ani și, potrivit pozelor de pe pagina sa de pe o rețea de socializare, se afla de mai mulți ani în misiuni umanitare în Africa. Potrivit Autorității Naționale Aeronautice, Litovka era în misiune din iunie.

Patru cetățeni moldoveni au murit, iar alți doi au fost răniți, după ce avionul în care se aflau s-a prăbușit sîmbătă dimineață în Oceanul Atlantic, la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul internaţional din Abidjan, Coasta de Fildeș.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?